Actualitate

Guvernul condus de Nicolae Ciucă va adopta data de 29 noiembrie ca zi liberă de la stat! Se prelungește starea de alertă

Publicat: 26 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guvernul condus de Nicolae Ciucă va adopta data de 29 noiembrie ca zi liberă de la stat Se prelungește starea de alertă
Guvernul Ciucă a stabilit ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă de la stat

Guvernul condus de Nicolae Ciucă se va reuni începând cu ora 12:30 pentru a adopta mai multe decizii. Așadar, ziua de 29 noiembrie va fi declarată zi liberă de stat iar starea de alertă se va prelungi pentru incă 30 de zile.

Guvernul Ciucă este aşteptat să se adopte şi rectificarea bugetară pentru a aloca resurse financiare pentru pensii şi salarii.

Ziua de 29 noiembrie va fi zi liberă de la stat! Guvernul condus de Nicolae Ciucă va prelungi starea de alertă

Conform datelor existente până la această oră, Guvernul condus de Nicolae Ciucă se va întruni pentru a adopta mai multe lucruri. Guvernul PNL-PSD-UDMR va declara ziua de 29 noiembrie ca fiind zi liberă de la stat pentru a crea o punte pentru data de 1 decembrie.

Pe lângă acest lucru, miniştrii vor discuta şi despre prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ședința de Guvern va începe la ora 12.30. Înainte ar putea avea loc o ședință a coaliției PSD-PNL-UDMR pe tema rectificării bugetare. Întâlnirea a fost solicitată de liberali, susțin surse din lumea politică.

Guvernul Ciucă va adopta şi rectificarea bugetară

În aceeași şedinţa se va discuta şi adopta şi rectificarea bugetară. Este ultima zi în care se poate face acest lucru pentru a exista bani pentru plata salariilor şi pensiilor. A existat un întreg scandal pe această temă după ce fostul ministru la Muncii, Raluca Ţurcan a anunțat că nu mai sunt bani în minister pentru acest lucru.

Pe de altă parte, actualul ministru al Muncii, Marius Budăi a declarat că sunt fonduri necesare, iar la rectificare se vor aloca sumele de bani necesare acestor plăți.

„Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a explicat ministrul muncii.

Nicolae Ciucă a afirmat același lucru, că banii pentru pensii și salarii există

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare. Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor”, a declarat Nicolae Ciucă după primirea votului de încredere din partea Parlamentului.

 

Adauga un comentariu