Cancan ultimă oră

Hackerii au furat din banii donați pentru Nicolae Guță. Cum au reușit să îi păcălească pe cei care au organizat ultimul live

Publicat: 28 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hackerii au furat din banii donați pentru Nicolae Guță. Cum au reușit să îi păcălească pe cei care au organizat ultimul live
Hackerii au furat din banii donați pentru Nicolae Guță. Cum au reușit să îi păcălească pe cei care au organizat ultimul live

În urmă cu câteva zile, Nicolae Guță a doborât orice record de pe TikTok, după ce a strâns o sumă importantă în doar câteva ore de live. În spatele ideii a stat Lucian Elgi, care spune că o parte din bani au fost furați de hackeri.

Nicolae Guță a devenit celebru și pe TikTok, după ultimul live, atunci când oamenii au donat sume importante. Manelistul a încasat 18.000 de euro, dar cei care au organizat totul au rămas fără o parte din bani, după ce le-au fost furați.

Lucian Elgi a venit cu ideea ca Nicolae Guță să facă un live pe TikTok

Lucian Elgi spune că oamenii au început să doneze sume importante abia când a apărut Nicolae Guță și a început să dea dedicații pentru cei care dădeau bani. Au strâns în scurt timp 10.000 de inimioare și au strâns doar din primul live 29.000 de dolari, sumă ce a crescut și mai mult până la 73.000 de dolari, sumă cu care manelistul și echipa lui au rămas după ce TikTok și-a oprit peste 60% din bani.

„Cei care sunt pe TikTok știu că este o competiție. Cine strânge 10.000 de inimioare, se strâng destul de greu. Eu eram destul de entuziasmat să fac cele 10.000 de inimioare și rugam oamenii, membrii… În momentul în care a venit Nicolae Guță, pentru că trebuie să spunem oamenilor că a fost al doilea live… (…) Eu am fost regizorul acestui live, am venit cu scena, regia, artizanul normal Nicolae Guță, el a fost cel care a strâns, a fost ideea mea din spate. Eu tot ceream inimioarele astea membrilor. La 10.000 de inimioare, TikTok-ul îți trimite o statuetă, o plachetă pe care se certifică și eu mi l-am dorit maxim. În primul live s-au strâns niște bani. Când am făcut treaba asta, erau 29.000 de dolari (…) În momentul în care a venit Nicolae Guță, s-au mărit considerat inimioarele”, a declarat Lucian Elgi, la Xtra Night Show.

Au rămas fără 5.400 de dolari

Nici nu s-au bucurat bine că au încasat în câteva ore o sumă importantă că au și rămas fără o parte din bani. Lucian Elgi spune că a primit mail, care părea că vine din partea reprezentanților TikTok, așa că, a răspuns atunci când i s-a spus să arate că el este cel care a obținut 10.000 de inimioare. Atunci a dat acces la cont unor hackeri, care au donat către alte conturi de TikTok bani, la mijloc fiind vorba de 5.400 de dolari.

„Nu mi s-a părut nimic suspect în treaba asta (…) Omul ăsta mi-a cerut doar să mă certific, adică să vă trimit să vadă dacă sunt cine trebuie (…) I-am dat primul cod și a zis că nu e bun. Mi l-a cerut pe al doilea. Era verificare în doi pași. Eu luasem codul cu copy, nu aveam cum să îl greșesc. L-am dat pe al doilea, după mi-am dat seama că i-am dat accesul la cont. Imediat la ora aia, la 03.00, l-am sunat pe patron și i-am spus să schimbe parola în timp relativ util. Au dispărut din cont 5.400 de dolari”, a mai spus Lucian Elgi.

Adauga un comentariu