Local

Haos în Iași din cauza constructorului Conest. Ieșenii trebuie să ghicească dacă mai multe trasee vor fi deviate

Publicat: 13 nov. 2020
trafic în Tudor Vladimirescu
Conest SA ar putea să restricționeze traficul din Tudor Vladimirescu spre disperarea ieșenilor care folosesc CTP

Ieşenii sunt puşi în dificultate. Concret, cei care călătoresc cu mai multe mijloacele de transport în comun sunt puşi în situaţia de a ghici dacă traseele pe care le frecventează şi-au schimbat ruta. Vorbim despre un haos creat de constructorul Conest.

Conform datelor date publicaţii de Compania de Transport Public Iași (CTP Iași), mai multe trasee ar putea fi deviate dacă cei de la Conest decid acest lucru.

Ieșenii care vor să ajungă la serviciu, lăsaţi la mâna constructorului

Ieşenii care vor să ajungă la servbiciu sunt lăsaţi la mâna constructorului. Conform postarii publicate pe pagina de Facebook a celor de la CTP, circulaţia de pe traseele 42, 43, 43c, 46 și 47 ar putea fi deviate. Din aceste considerente, ieșenii vor afla doar pe propria piele dacă autobuzele în care urca îşi vor păstra destinaţia, sau dacă, în staţia în care aşteaptă, vor ajunge mijloacele de transport în comun. Vorbim despre sute de ieșeni care vor să ajungă la munca şi care depind de mijloacele de transport în comun.

” Circulația autobuzelor de pe traseele 42, 43, 43c, 46 și 47 ar putea fi deviată, vineri, 13 noiembrie 2020, de la ora 10:00, în timpul unor lucrări de asfaltare, programate a avea loc pe podul din Tudor Vladimirescu. Decizia va fi luată de constructorul care execută proiectul, dacă va fi necesar.
Astfel, în situația în care circulația auto va fi restricționată, între Stația CTP – Secția nr. 1 și Stația Tudor Vladimirescu, mijloacele de transport vor circula spre Bucșinescu pe itinerariul Bd. Chimiei – Hotel Zimbru – Pod Metalurgie – Bd. Chimiei – Sala de Sport Grădinari – Tudor Vladimirescu.
Circulația autobuzelor pe sensul de mers dinspre Bucșinescu către Tudor Vladimirescu rămâne deviată, conform deciziilor din martie 2020, astfel:
🔸 pe traseele 42, 43, 43c şi 46, autobuzele vor circula deviat pe tronsonul Târgu Cucu – Casa Sindicatelor, pe ruta: Târgu Cucu – Strada Anastasie Panu – Strada Palat – Podu Roş – Bulevardul Socola – Casa Sindicatelor
🔸 autobuzele traseului 47 vor circula deviat pe tronsonul Spitalul Sf. Maria – Strada Nicolina, pe ruta: Spitalul Sf. Maria – Bucşinescu – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Strada Palat – Podu Roş – Strada Nicolina.”

Bătaie de joc în Tudor Vladimirescu! Traficul este infernal din cauza inactivităţii echipelor de muncitori de la Conest SĂ

Traficul rutier din zona Tudor Vladimirescu este blocat din cauza şantierului deschis de firma Conest SA controlată de afaceristul Viorel Cozma. Pe data de 1 octombrie 2020, reporterii BZI.RO trăgeau un semnal de alarmă asupra circulaţiei care se desfăşoară bară la bară pe tronsonul Calea Chişinăului – Bucsinescu.

Şoferii întâmpină probleme în trafic şi pe celălalt sens Europa – Bucsinescu. În timp ce şoferii au nervii întinşi la maximum pe şantierul Conest SĂ muncitorii lipsesc. De precizat că firma de construcţii Conest SA este principalul contractant al Primăriei Iaşi, câştigând majoritatea licitaţiilor pentru executarea lucrărilor de infrastructură.

În altă ordine de idei, la acea vreme dar şi acum, patronii de magazine din zona se plângeau de faptul că vânzările au scăzut şi din cauza lucrările, drumul fiind blocat, ieşenii nemaiputând opri pentru a cumpăra produse. Totuşi, aceeaşi patroni afirmau că în zonă exista mult praf, lucru ce le aduce un minus pentru business-urile lor.

Comentarii
  • Noi ca noi, dar firma Conest (firma de casa al primarului) sa si-o lege de gat.
    Aia au trei firmituri de angajati si normal ca lucrarile lor dureaza o mie de ani.
    Bineinteles, Chirica si-a luat malaiul si putin ii pasa, doar este in grafic, nu ?

Adauga un comentariu