Prima pagină » Local » Hristos a Înviat! Sute de credincioși participă la slujba de Înviere oficiată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – FOTO, LIVE VIDEO

Hristos a Înviat! Sute de credincioși participă la slujba de Înviere oficiată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – FOTO, LIVE VIDEO

04 mai 2024, 23:23, 9 ,
BZI.ro, în Local

În aceste momente, sute de credincioși s-au adunat pentru a participa la slujba de Înviere oficiată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

UPDATE:

Peste o mie de oameni au venit la Catedrala Mitropolitană din Iași pentru a lua Lumina Sfântă. De asemenea aproape 100 de poliţişti şi jandarmi asigura ordinea la eveniment.

Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai importantă dintre toate sărbătorile de peste an, fiind și cel de-al doilea praznic împărătesc cu data schimbătoare, primul fiind Duminica Floriilor. Sărbătoarea este importantă și pentru că întreg ciclul de sărbători dintr-un an bisericesc depinde de Sfintele Paști. În funcție de data când cade Paștele într-un an se ordonează și se denumesc duminicile și săptămânile de peste an, cu evangheliile și apostolele care se citesc la Sfânta Liturghie în timpul anului. Cuvântul Paști este unul de origine evreiască și înseamnă trecere.

Comentarii
  • Zamolxe a înviat!

  • Adevarat A-nviat

  • ,,Zamolxe îi făcea pe daci să se creadă nemuritori!
    Dacii se credeau nemuritori, datorită zeului lor Zamolxe, afirma Herodot, în „Istorii”, în urmă cu două milenii şi jumătate.

  • sus , a aparut alt handicapat

  • Sute, nu mii. Desi nu credeam, bastinasii ieseni incep sa se trezeasca. Curios, BOR e linistita si impacata.

  • EPISCOPUL NEOFYTOS
    Este un preot cu Har de la Dumnezeu
    Chiar si rusii , merg in genunchi la el sa-I asculte profetiile . As fi vrut sa va pun un video ,in care Neofytos lauda credinciosii din Ro. [pe parcursul unui video ], de cel putin 5 ori. Din pacate site-ul Satanist youtube , l-a sters .Asa ca ….profitati de ocazie si urmariti acest video ,atit cit este.
    Poporul Ro.,din pacate este analfabet ,[fara putere de intelegere] cam 90 la suta .Din acest motiv ,urmatorul video se adreseaza celor 10 la suta.

    https://www.youtube.com/watch?v=rf5yjShcx_g

  • @Aeon , fii corect si recunoaste ca tu faci parte din cei 90%

  • Chirica si Zanfirescu, adica boierul si arnautul, la ce terase din Piata Unirii isi savureaza cafeaua in timpul liber? La Cafenea sau la Boho? Asa, ca sa stim si noi unde este mai bine.

  • De ce Zanfirescu nu patruleaza pe un cal din subordinea sa? Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, s.a. erau calare in fruntea subordonatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *