Actualitate

Iarna astronomică. Pe ce dată este solstițiul de iarnă în 2020

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iarna astronomică. Pe ce dată este solstițiul de iarnă în 2020
Luni, 21 decembrie 2020, la ora 12.02 va avea loc solstițiul de iarnă în emisfera nordică

Solstițiul de iarnă din 2020, adică momentul care marchează începutul iernii astronomice, se va produce luni, 21 decembrie, ora 12.02. Acest eveniment astronomic este diametral opus solstițiului de vară, care marchează debutul verii. Dacă vara, momentul coincide cu cea mai lungă zi din an, acum vom avea cea mai lungă noapte.

Sunt două momente în an când planul determinat de centrul Soarelui și axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului. Acestea poartă denumirea de solstiții, cel de vară, situat în iunie, și de iarnă, din decembrie, când avem cea mai scurtă zi din an.

Totul despre solstițiul de iarnă 2020

Solstițiul de iarnă consemnează începutul iernii astronomice. Este vorba de acel moment în care înălțimea Soarelui deasupra orizontului și intervalul diurn sunt minime. Acum, în decembrie, acesta are loc în emisfera nordică, spre de deosebire de emisfera sudică – când este în iunie.

Chiar dacă iarna din punct de vedere calendaristic începe de la 1 decembrie, solstițiul de iarnă marchează începutul iernii astronomice. Anul acesta, evenimentul astronomic se va produce luni, 21 decembrie, la ora 12.02 (ora României). Așadar, luni va fi cea mai scurtă zi din an, cu 8 ore și 50 de minute, iar noaptea va dura 15 ore și 10 minute. După acest moment, durata zilelor va crește continuu, până la solstițiul de vară din 2021.

Solstiţiul de iarnă coincide şi cu ultimul curent meteoric al anului, Ursidele. Perioada de activitate a acestor stele căzătoare este între 17 şi 26 decembrie, iar punctul maxim (zece meteori pe oră) este în noaptea de 22/23 decembrie.

Cum afectează organismul uman solstițiul de iarnă

Potrivit astrologilor, cei mai avantajați de solstițiul de iarnă sunt nativii Berbeci și Gemeni. Pentru nativii acestor zodii a venit momentul să se bucure de roadele muncii din ultimul timp. Nu mai este loc de griji și probleme. Viața trebuie trăită cu bucurie și speranță în viitor.

Însă Taurii, Leii și Peștii vor fi puternic afectați de acest eveniment astronomic. Este momentul introspecției pentru acești nativi. Ei trebuie să facă față unor dileme sentimentale de proporții.

Pe de altă parte, Săgetătorii, Vărsătorii și Balanțele vor căpăta în aceste zile suficientă energie pentru a face față problemelor și mâhnirilor. Cu puțină concentrare vor putea să vadă cum trebuie să acționeze pentru a evita situații asemănătoare.

Iar Racii și Capricornii trebuie să redescopere ce înseamnă dragostea cu adevărat. Acești nativi simt nevoia de dragoste și afecțiune, mai mult ca oricând.

Așadar, solstițiul de iarnă din 2020 va avea și unele implicații astrologice, nu doar astronomice…

Adauga un comentariu