International

Iată când se va încheia pandemia de COVID-19! Ce spun autorităţile din Germania

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată când se va încheia pandemia de COVID-19 Ce spun autorităţile din Germania
Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi

Germania este lovită din plin de valul 4 al pandemiei de COVID-19. Autorităţile din țară au dat asigurări că pandemia de COVID-19 se va încheia în primăvara anului viitor. Desigur, ministrul Sănătății susţine faptul că acest lucru va fi posibil doar dacă nu vor mai apărea alte variante ale virusului, variante care să opună rezistență la vaccinurile existente.

Pe de altă parte, și România este lovită de valul 4 de COVID-19, iar medicii susţine deja că se confruntă cu un val mare de pacienţi diagnosticați cu Sars-Cov-2.

Autorităţile din Germania susţin că pandemia de COVID-19 se va încheia în primăvară

Ministrul sănătăţii din Germania, Jens Spahn, menţionează faptul că țara va ajunge la o imunitate colectivă aproximativ în primăvara anului viitor. Ministrul german scrie că acest lucru va fi posibil doar dacă nu

” Dacă nu vor apărea noi variante împotriva cărora vaccinurile din prezent nu oferă protecţie, ceea ce este foarte puţin probabil, vom putea ajunge la o imunitate colectivă în primăvară şi vom putea reveni la normalitate. Întotdeauna se ajunge la o imunitate colectivă, problema este dacă aceasta se realizează prin vaccinare sau prin contaminare. Vaccinarea este calea cea mai sigură.

Dacă nu am avea măsuri de precauţie, unităţile de terapie intensivă ar putea fi săturate din cauza numărului mare de persoane nevaccinate’, a spus ministrul sănătăţii, subliniind că rata vaccinării în Germania este încă scăzută pentru a decreta o ‘zi a libertăţii’ ca în alte ţări: 63% dintre germani sunt vaccinaţi cu schema completă, iar 67% cu cel puţin o doză. ”, a declarat Spahn pentru ziarul Augsburger Allgemeine, conform Agerpres.

România traversează o perioadă dificilă din punct de vedere al pandemiei de COVID-19

Pe de altă parte, România traversează o perioadă dificilă din punctul de vedere pandemic. Țara se confruntă cu o creștere a cazurilor de îmbolnăviri și acest lucru se traduce şi prin situaţia limită a locurilor de la Terapie Intensivă.

În ziua de marţi, la nivel național, mai existau 16 locuri libere la ATI, 6 dintre ele fiind în București. Managerul Institutului Marius Nasta anunța că nu mai există locuri libere în unitatea medicală:

„În această noapte, toate paturile din pavilionul COVID au fost ocupate, inclusiv pe secție nu numai în Terapie Intensivă. Astfel încât trebuie să mărim puțin capacitatea, atât cât ne mai permite structura, astfel încât să putem oferi servicii de sănătate și pacientului pneumologic și pacientului cu tuberculoză.”, a spus medicul Beatrice Mahler.

Germania a fost grav afectată de protestele anti-restricții

În unele zone, anumite grupuri de protestatari au fost implicate în confruntări cu agenţii de poliție. S-a întâmplat în martie 2021. Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Alexander Dierks, secretarul general al filialei Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din landul Saxonia, a condamnat, la acea vreme, aceste reacții ale protestatarilor:

Cetățenii care au participat la protest sunt nemulțumiți de restricţiile de circulaţie şi de obligativitatea purtării măştilor medicale în locurile aglomerate.

Adauga un comentariu