Cultural

Iată cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București

Publicat: 05 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București
La Târgul de Crăciun din București vizitatorii pot servi o porție de sarmale care costă doar 25 de lei

Luna decembrie a venit și o bună parte din români au început să viziteze târgurile de Crăciun pentru a degusta un pahar de vin fiert sau o porție de sarmale, care la Târgul de Crăciun din București costă nu mai mult de 25 de lei. Este aproape necesar să vizitezi târgul în această perioadă, iar cei care merg acolo trebuie să fie conștienți că nu pot merge cu buzunarele goale.

Pe 30 noiembrie, în București a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun. Ediția a XVI-a a acestui eveniment a fost organizată din nou în Piața Constituției, iar accesul este gratuit. Locuitorii Bucureștiului se pot bucura de atracții târgului până pe 26 decembrie. Târgul de Crăciun este deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00 și 22:00, iar în weekend, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 22:00. Cei care vizitează Piața Constituției nu pot să nu simtă atmosfera sărbătorilor și ar trebui să încerce o porție de sarmale și, poate, un pahar de vin fiert.

Cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din București a fost inaugurat recent și primii vizitatori au început să-l frecventeze. Cei care au ajuns în Piața Constituției au avut ocazia să se bucure de atracții specifice evenimentului, iar cei pofticioși s-au îndreptat către zona cu mâncare, atrași de mirosul preparatelor tradiționale. Pentru a evita disconfortul stomacal, bucureștenii au avut grijă să se răsfețe cu diverse delicii, având o gamă variată de opțiuni.

Și în acest an, comercianții au adus o varietate de preparate delicioase, iar prețurile sunt relativ mici în comparație cu anii precedenți. De exemplu, la Târgul de Crăciun, o porție generoasă de sarmale costă doar 25 de lei,  pentru o porție de mămăligă caldă alături de sarmale, va trebui să plătiți încă 5 lei.

Nu numai sarmalele sunt foarte căutate, ci și alte preparate tradiționale. Cârnații de porc care costă 17 lei pentru fiecare 100 de grame sau pastramă de berbecuț la prețul de 19 lei pentru fiecare 100 de grame.

Iașul a aprins de Ziua Națională luminile specifice Sărbătorilor de Iarnă

Sute de copii, împreună cu parinții s-au adunat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt unde au participat la momentul aprinderii luminițelor de Crăciun. Vineri, 1 decembrie 2023, s-au aprins luminile festive în municipiul Iaşi, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Ceremonia de aprindere a luminilor a avut loc la ora 17.20 pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.

Ca în fiecare an, punctele principale de atracție vor rămâne pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde au fost montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia este deja montată o plasă luminoasă. Amenajări specifice de Sărbători vor fi făcute și în principalele ronduri (Podu Roș, Podul de Piatră, Fundație etc.).

La Târgul de Crăciun din București vizitatorii pot servi o porție de sarmale care costă doar 25 de lei.

Adauga un comentariu