National

Oficial! Schimbări majore. Iată ce reguli trebuie să respecte românii care merg în vacanță în Grecia

Publicat: 17 iul. 2020
Grecia extinde restricțiile de călătorie! Turiștii români care vor să viziteze această țară trebuie să știe acest lucru
Grecia extinde restricțiile de călătorie! Turiștii români care vor să viziteze această țară trebuie să știe acest lucru

Iată ce reguli trebuie să respecte românii care merg în vacanță în Grecia. După ce sezonul turistic a adus o majorare a numărului de cazuri cu noul coronavirus, Guvernul elen a formulat măsuri mai dure pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Astfel, românii care și-au programat o vacanță în Grecia trebuie informați că s-au înoit regulile, pe care trebuie să le respecte.

Reguli mai dure pentru a limita răspândirea virusului

Alături de formularul de acces și testul COVID negativ, trebuie aduse la cunoștința românilor noile norme formulate de autoritățile statului elen. Astfel, sunt acceptați pe plajele private sau pe cele amenajate cel mult 40 de oameni pe o suprafață de 1 000 de metri pătrați. Între șezlonguri, trebuie păstrată o distanță de 4 metri.
În privința umbrelelor, s-a stabilit că acestea pot fi utilizate la doar 2 șezlonguri, exceptându-se familiile care au copii. Obligația turiștilor este să așeze pe șezlong un prosop, iar obligația angajaților este să dezinfecteze șezlongurile, dar și scaunele, de fiecare dată când sunt folosite de un turist.

Alcoolul este interzis la bar, iar mesele de la restaurante sunt distanțate

Se poate vinde în continuare alcool, dar există interdicția ca acesta să nu mai fie servit la bar. Prin această măsură se dorește împiedicarea aglomerației. În cazul în care doriți să serviți masa la o terasă, trebuie să fiți pregătit să vedeți că oamenii trebuie să respecte cel puțin un metru pătrat între ei. De asemenea, sunt deschise și interioarele restaurantelor, însă aici distanța este de 2, 2 metri. La o masă sunt permise maxim 6 persoane, de la această regulă exceptându-se familiile care au copii mici. Obligația angajaților este să poarte masca, iar clienții vor putea să o poarte doar dacă doresc.

În cazul feriboturilor, acestea călătoresc la o capacitate de maxim 60%, iar temperatura pasagerilor se ia la urcare. Chiar și în situația călătoriei cu feribotul, distanțarea fizică trebuie respectată, aceasta fiind de un metru și jumătate. Purtarea măștii este, de asemenea, obligatorie. Mașinile date spre închiriere trebuie dezinfectate, iar în ceea ce privește pasagerii, numărul acestora este restricționat la 2 persoane pentru o mașină de 5 locuri, 3 persoane pentru mașinile de 5-6 locuri și 4 persoane în mașinile de 8-9 locuri.

Muzeele permit un număr fix de vizitatori pe oră. Iată ce reguli trebuie să respecte românii care merg în vacanță în Grecia

Totodată, purtarea măștii este obligatorie în muzee, dar și în magazinele mici, unde este permis un număr de 4 persoane. În cazul muzeelor, acestea permit un număr fix de vizitatori pe oră. Aceștia vor fi obligați să poarte masca și vor fi nevoiți să folosească igienizant sanitar. Păstrarea distanței trebuie respectată. Turiștilor le este recomandat să își achiziționeze bilete online.

Nici magazinele nu sunt scutite de reguli stricte. În cazul magazinelor care au o suprafață mai mică de 20 de metri pătrați, nu se vor afla mai mult de 4 persoane în același timp, inclusiv angajații. Atât angajații, cât și clienții trebuie să poarte mască, însă în cazul clienților nu este o obligație.

Hotelurile din Grecia sunt obligate să dețină camere de carantină, care pot fi folosite pentru clienții care manifestă simptome de coronavirus.

Adauga un comentariu