National

Iata cea mai scumpa parcare din Romania. Cat te costa sa-ti lasi masina langa Guvern – FOTO

Publicat: 26 mart. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La doi pasi de Guvernul Romaniei, pe recent renovatul Bulevard Buzesti, oprirea autoturismelor este interzisa prin lege. Insa traficul auto in zona este in crestere constant, avand in vedere ca acolo functioneaza foarte multe cladiri de birouri si clinici medicale private, potrivit Romania TV. 

Citeste si: 

Atentie, ieseni! Nu oferiti bani pentru utilizarea parcarii de la Teatrul National
Situatia a fost foarte bine speculata de omul de afaceri Dragos Dragoteanu care a amenajat pe Buzesti o parcare privata, intre clinicile Anima, Regina Marina si Sanador. Aici, 15 minute de parcare au ajuns sa coste in prezent 9 lei, adica 36 de lei pe ora.
Fast Parking SRL este astfel cea mai scumpa parcare din Bucuresti si din Romania, de cel putin sase ori mai scumpa decat orice alta parcare din imprejurimi. 
Parcarile private din imprejurimi costa de sase ori mai putin
De exemplu, la toate cele trei parcari supraterane private de pe strada Sevastopol pretul este de 3 lei pentru 30 de minute, adica 6 lei ora.
Exceptie face parcarea subterana de la Spitalul Sanador, proaspat renovata, unde soferii sunt taxati cu 4 lei la fiecare jumatate de ora, respectiv 8 lei pe ora.
Profit in crestere, in fiecare an la parcarea privata de pe Buzesti
Cu toate ca este de departe cea mai scumpa parcare din tara, SRL nu duce lipsa de clienti. Zilnic, parcarea este ocupata aproape in totalitate de dimineata pana seara, dupa cum se poate observa si in imaginile alaturate. 
In urma cu un an, soferii care isi lasau masinile pentru 15 minute in parcarea lui Dragoteanu plateau 6 lei, adica 24 lei pe ora. Profitand de cererea tot mai mare, parcarea privata a fost scumpita succesiv, de mai multe ori. Anterior, in august 2015, pretul a fost marit la 5 lei/15 minute (20 lei/ora), inainte de aceasta scumpire locul fiind taxat cu 4,5 lei la fiecare sfert de ora (18 lei/ora).

Citeste si: Pont pentru ieseni! Cand si unde poti parca ilegal. Poti scapa de amenda – GALERIE FOTO

Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul de Finante, SC Fast Parking SRL care administreaza parcarea privata de pe Buzesti a avut la finele anului 2015 o cifra de afaceri de aproape 2,6 milioane lei si un profit net de 310.000 lei, la un numar mediu de 13 salariati. In 2014, SC Fast Parking a raportat o cifra de afaceri de 1,96 milioane lei si un profit net de aproximativ 52.000 lei. In anul 2013, firma a declarat la Fisc o cifra de afaceri de 1,8 milioane lei si un profit net de 86.200 lei. 
Taxarea in Fast Parking se face la fiecare inceput de sfert de ora
Prin comparatie, parcarea subterana de la Universitate, administrata tot privat, costa 4 lei pe ora, adica de noua ori mai putin decat cea de pe Buzesti. In plus insa, in parcarea subterana de la Universitate, masinile sunt ferite de soare si ploaie sau alte intemperii, in functie de sezon.
Trebuie precizat faptul ca, in parcarea privata de pe Buzesti, taxarea se face la fiecare inceput de 15 minute, dupa cum se mentioneaza in afisul de la intrare, fiecare unitate nou inceputa fiind achitata ca unitate intreaga. Adica fie ca stau 16 minute sau 30 de minute, soferii vor plati tot 18 lei. 
Parcarea Fast Parking este deschisa zilnic, in intervalul orar 7.30-21.30. In weekend, soferii platesc 10 lei pe zi pentru un loc de parcare in Fast Parking.
Adauga un comentariu