Baby spanacul este mai mic, mai fraged și mai dulce față de spanacul simplu și este folosit cel mai adesea în prepararea salatelor, pentru un plus de vitamine.
Deși este acceași plantă, acesta este cules mult mai devreme pentru a fi mai fraged și pentru a-și păstra dulceața.
Iată ce desert poți prepara cu baby spanac
Dacă vrei o rețetă gustoasă cu acesta, clătitele cu baby spanac și cremă de unt de arahide este ideală pentru o gustare în orice moment al zilei.
Pentru acestea, vei avea nevoie de 20 de grame de baby spanac, de 100 ml de lapte vegetal cu orice aroma dorești, de 75 grame de făină, de 15 grame de miere sau de zahăr, de 1 linguriță de esență de vanilie, de câțiva fulgi de cocos, de 20 grame de unt de arahide, de 2 grame de sare, de jumătate din plicul unui praf de copt și de puțin ulei pentru prăjit. Opțional, poți adauga sirop de arțar și bomboane, de orice fel.
Începe prin a amesteca laptele, zahărul și esența de vanilie pe care le vei pune la blender sau cu telul până se omogenizează totul. Adaugă făina, baby spanacul, praful de copt și sarea. Amestecă totul și pune o picătură de ulei în tigaie, pentru a le prăji la un foc mediu.
După ce le-ai făcut pe toate, poți să te apuci de cremă, unde vei pune untul de arahide într-un vas pe care îl vei băga la microunde pentru câteva secunde, apoi adaugi esența de vanilie, nuca de cocos și siropul de arțar, dacă l-ai ales. Asamblează clătitele cum îți dorești, sau pune două clătite, apoi cremă și repetă procesul până se termină.
Ca fel principal, poți prepara pui cu baby spanac, ciuperci și sos de vin
Pentru felul principal, vei avea nevoie de o caserolă de 500 grame de piept de pui, de câteva ciuperci champinion, de 200 ml de vin roșu, de 200 grame de baby spanac, de 100-150 grame de parmezan, de 200 grame de smântână lichidă, de o lingură de amidon de porumb, de 4 căței de usturoi, de 50 grame de unt, de o lingură de ulei de măsline și de condimente după gust.
Pregătește o tigaie în care vei pune uleiul de măsline și untul, condimentează puiul după bunul plac și pune-l la prăjit, la foc mediu. Când este gata, scoate-l și pune ciupercile champinion, pe care le-ai tăiat în bucăți mici în prealabil și lasă-le la călit timp de aproximativ 10 minute, iar pe final adaugă usturoiul mărunțit și le scoți.
Pune acum vinul în tigaie și lasă-l pe foc timp de câteva minute, apoi adaugă smântâna lichidă și parmezanul și lasă-le să se omogenizeze, amestecând frecvent. După ce s-au omogrenizat, adaugă amidonul, iar când s-a îngroșat, adaugă carnea, ciupercile și baby spanacul. Condimentează și acum după bunul plac și mai lasă totul pe foc pentru aproximativ 5 minute, se poate servi ca atare sau lângă o garnitură.
Cu siguranță orice rețetă ce cuprinde și baby spanac este delicioasă și ne aduce multe beneficii asupra organismului, prin aportul de vitamine pe care îl deține.