Prima pagină » Informații utile » Iată tot ceea ce trebuie să știi despre micropigmentarea sprâncenelor – Procedura care îți poate schimba estetica feței

Iată tot ceea ce trebuie să știi despre micropigmentarea sprâncenelor – Procedura care îți poate schimba estetica feței

13 mart. 2025, 09:15,
în Informații utile

Micropigmentarea sprâncenelor constă în inserarea unui pigment semipermanent în stratul superficial al pielii, fără ca acesta să afecteze firele naturale și să lase cicatrici.

Această procedură poate fi foarte benefică, deoarece sprâncenele sunt cea mai versatilă și importantă trăsătură a feței.

În ce constă micropigmentarea sprâncenelor?

Această procedură se poate realiza în 3 tehnici diferite, și anume, tehnica fir cu fir, tehnica hybrid și tehnica pudrată. Micropigmentarea fir cu fir este tehnica ce imită firele naturale prin desenarea acestora, urmărindu-le creșterea și direcția lor. Scopul său este să creeze o sprânceană cât mai naturală și densă, nu una desenată.

Tehnica hybrid constă în combinarea celor 2 tehnici, cea fir cu fir și pudrată, prin care se poate rezolva orice problemă legată de sprâncene, mai ales în cazul celor care nu au deloc fire de păr.

În ceea ce privește tehnica pudrată, aceasta este cel mai adesea recomandată persoanelor ce au sprâncenele mai dese și vor să le definească, așadar, degradeul din spânceană imită una ușor dată cu fard.

Cel mai adesea se apelează la aceste tehnici datorită pensatului excesiv, faptului că nu mai vrei să te pensezi regulat sau pentru că nu mai vrei să te machiezi zilnic și dorești să economisești timp. De asemenea, sunt și o soluție medicală, pentru situațiile în care sprâncenele sunt afectate în urma unei boli, precum chimioterapia sau apariția unei alopecii. Orice persoană poate apela la această procedură, fie că este tânără sau mai în vârstă, însă nu este recomandată minorilor sau persoanelor ce suferă de anumite probleme, precum boli ce implică alergii ale pielii, arsuri solare, epilepsie, boli cardiovasculare, sarcină sau diabet.

Iată ce trebuie să știi dacă alegi să faci această procedură

Dacă te gândești la durere, trebuie să știi că este una relativă și că diferă de la o persoană la alta. Majoritatea persoanelor simt un disconfort foarte ușor, comparat cu o zgârietură. Însă, se utilizează un anestezic local ce va reduce semnificativ disconfortul pe care l-ai putea simți. Sedința poate dura între 1 și 3 ore, în funcție de complexitatea lucrării și include o consultare inițială, unde discuți despre ce îți dorești și aplicarea pigmentului.

Important de menționat este că în primele zile sprâncenele vor părea mai închise față de culoarea aleasă, însă este perfect normal, întrucât pigmentul este încă proaspăt. După aproximativ o săptămână, zona se va exfolia, iar pigmentul se va stabiliza. Vindecarea completă va dura în jur de 5 săptămâni, când pigmentul va ajunge la rezultatul final.

De asemenea, există posibilitatea și de a avea nevoie de sedințe de retuș pentru corectarea zonelor mai deschise sau pentru a intensifica nuanța culorii, în funcție de dorințe. După procedură, sprâncenele nu trebuie udate timp de 7-10 zile, deoarece contactul cu apa poate afecta vindecarea și să ducă la pierderea unei părți din pigment. Trebuie evitate și exercițiile fizice intense care pot provoca transpirația, dar și expunerea la soare.

Micropigmentarea sprâncenelor reprezintă o procedură foarte utilă, ce îți poate evidența frumos trăsăturile feței, însă trebuie ținut cont de tehnica aleasă și de îngrijirea de după, pentru a avea un rezultat optim.

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Trump și Putin, discutie decisivă despre războiul din Ucraina. Când va avea loc și ce se va negocia direct
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
Creatura cu cap de extraterestru pescuită de un pescar i-a speriat pe localnici. Ce este, de fapt, vietatea
Playtech.ro
Horoscopul banilor pentru a doua jumătate a lunii martie. Zodia care câştigă la Loto
observatornews.ro
Subiecte la română, simulare Evaluare Națională 2025. Notele se trec în catalog doar la cerere
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Urmează trei zile de iarnă năpraznică. Zonele în care cade „zăpada mieilor”
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Micul oraș din România pe care frații Dedeman și Ion Țiriac se războiesc de luni întregi! Au cheltuit deja câte un miliard de euro, iar miza este uriașă
Playtech.ro
De ce dorm câinii pe perna stăpânului? Explicaţia virală
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`