Medicamente

Agentia Europeana a Medicamentului ne asigura ca ibuprofenul nu agraveaza efectele coronavirusului

Publicat: 18 mart. 2020
Ibuprofenul nu agraveaza efectele coronavirusului
Ibuprofenul nu agraveaza efectele coronavirusului

Ibuprofenul nu agraveaza efectele coronavirusului. Agentia Europeana a Medicamentului (AEM) a sustinut astazi intr-o declaratie de presa ca deocamdata nu exista dovezi stiintifice care sa certifice faptul ca medicamentele antiinflamatoare care contin ibuprofen agraveaza efectele infectarii cu coronavirus.

Agentia sustine in comunicatul sau ca face publica aceasta informatie dupa ce tot mai multe voci au sustinut in spatiul online ca acest antiinflalator ar avea efecte negative asupra vindecarii pacientilor infectati.

Ibuprofenul nu agraveaza efectele coronavirusului

„In prezent, nu avem dovezi stiintifice care sa stabileasca o legatura intre ibuprofen si agravarea COVID-19”, a sustine institutia, referindu-se la boala provocata de noul coronavirus.

„La inceperea tratamentului pentru febra sau durere in cazul COVID-19, pacientii si cadrele medicale ar trebui sa ia in considerare toate optiunile de tratament disponibile, inclusiv ibuprofen si medicamente asociate, precum si paracetamol, cel mai utilizat analgezic, sustine agentia.

Formele usoare de COVID se pot trata si vindeca in acelasi mod ca si infectarea cu virusul gripal sezonier. Formele care dau complicatii, precum pneumonia, se trateaza in prezent in mod diferit, totul depinzand de raspunsul organismuluiu uman.

Adauga un comentariu