Local

Ieri, la Iași s-au înregistrat 231 de cazuri noi de COVID-19! În spitale mai erau doar 12 paturi libere pentru pacienții cu coronavirus! 5 persoane au murit în secția de Terapie Intensivă

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieri la Iași s-au înregistrat 231 de cazuri noi de COVID-19 În spitale mai erau doar 12 paturi libere pentru pacienții cu coronavirus 5 persoane au murit în secția de Terapie Intensivă
Ieșeni care se plimbă pe stradă, cu masca de protecție pe față

Iașul a mai înregistrat ieri 231 de noi infectări cu coronavirus. În spitalele suport COVID-19 mai erau doar 12 locuri libere. În secțiile de Terapie Intensivă, 43 de pacienți infectați cu COVID-19 în stare critică luptau pentru viața lor, în timp ce 5 au decedat. Autoritățile recomandă ieșenilor să respecte în continuare măsurile de protecție

De la începutul pandemiei de COVID-19, la Iași s-au înregistrat 8.446 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Ieri, Direcția de Sănătate Publică din Iași a anunțat că alte 231 de persoane au avut rezultatul PCR pozitiv. Mulți dintre pacienți au fost internați în spital, iar cei asimptomatici sau cu forme ușoare au fost nevoiți să se întoarcă la domiciliu, sub atenta supraveghere a medicului de familie. Numărul de pacienți cu coronavirus care intră în secția de Terapie Intensivă este în continuă creștere. De la zi la zi, medicii observă că virusul devine din ce în ce mai agresiv pentru pacienții care suferă și de alte comorbidități. Cinci persoane au murit în numai 24 de ore, iar numărul de decese a ajuns la 204.

În utlimele trei săptămâni, Iașul a raportat, în medie, 200 de infectări cu COVID-19, zilnic

Ieri, erau ocupate 481 de paturi din spitalele suport COVID-19, dintre care 43 de paturi erau în secțiile de Terapie Intensivă. Autoritățile au anunțat că mai erau doar 12 paturi libere pentru pacienții infectați cu coronavirus. Trei paturi erau disponibile la Spitalul „Căi Ferate” din Iași, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 3 paturi la Spitalul de Recuperare și 3 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Se pare că, în ciuda eforturilor depuse de autorități și medici de a stopa răspândirea infecției cu COVID-19, în fiecare zi la Iași se raportează de aproximativ 2 săptămâni, în medie, peste 200 de infectări pe zi.

„Rulajul de pacienți este mare. După ce externăm un pacient, imediat patul se ocupă de un altul”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Peste 2.000 de ieșeni sunt în autoizolare la domiciliu! Aceștia sunt contactați zilnic de către medicul de familie

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, un număr de 1.876 de persoane se aflau în izolare la domiciliu și 940 de persoane erau în carantină. Dintre aceștia fac parte pacienții depistați pozitiv la infecția cu COVID-19, dar care sunt asimptomatici și cu forme ușoare. Conform protocolului, pacientul depistat pozitiv la infecția cu coronavirus are obligația de a anunța de urgență medicul de familie, care îi va monitoriza, timp de 14 zile, starea de sănătate. În cazul în care pacientul asimptomatic sau cu forme ușoare ale infecției cu COVID-19 simte că starea lui de sănătate se înrăutățește, acesta trebuie să sune medicul de familie. La recomandarea acestuia, pacientul va suna la 112 și va solicita o ambulanță care îl va transporta la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În funcție de paturile disponibile, pacientul va fi transferat la unul dintre spitalele suport COVID-19.

Ieri, 58 de ieșeni au fost reconfirmați pozitiv la infecția cu COVID-19! Mulți au avut nevoie de internare în spital

În ultimele săptămâni, Iașul a înregistrat sute de pacienți reconfirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Ieri s-au raportat 58 de pacienți. Practic, după ce au fost declarați vindecați de COVID-19, acești pacienți au aflat după câteva săptămâni sau luni că virusul este încă activ. În cele mai multe dintre cazuri, pacientul revine la spital din cauza faptului că simptomele au reapărut. Atunci, medicii îi fac din nou testul PCR și îl declară infectat cu COVID-19. Mulți au nevoie de internare pentru că, așa cum spun medicii, virusul este mai agresiv a doua, decât prima dată. Mai sunt totodată cazuri în care ieșenii, bine bazați că au scăpat de COVID-19, vor să plece în afara țării. Astfel, merg să își facă testul PCR la un laborator privat și află că au fost reconfirmați pozitiv la infecția cu coronavirus și sunt nevoiți să-și anuleze călătoria.

Adauga un comentariu