Local

Ieșean acuzat de trafic de droguri de mare risc! Bărbatul care se află în arest preventiv a contestat decizia magistraților

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ieșean acuzat de trafic de droguri de mare risc Bărbatul care se află în arest preventiv a contestat decizia magistraților
Ieșean, acuzat de trafic de droguri de mare risc

Un ieșean acuzat de trafic de droguri de mare risc şi alte infracțiuni similare a fost arestat recent pentru o perioadă de 30 de zile. Individul a contestat măsura luată de oamenii legii, urmând ca aceștia să decidă dacă bărbatul merită să fie eliberat

Inculpatul se numește Rusu Matei Gabriel și se pare că împreună cu alți cinci bărbați ar fi introdus droguri de mare risc în țară. Acum, principalul suspect a cerut magistraților ieșeni să schimbe măsura arestului preventiv.

 Droguri de mare risc in punga
Bărbatul care se află în arest preventiv a contestat decizia magistraților

Ieșean acuzat de trafic de droguri de mare risc

Matei Gabriel Rusu, Remus Constantin Condurache, Marian Frangache zis „Chinez”, Mihaela Geosanu, Mihăiță Iulian Paval și Ştefan Alexandru Handrea au fost arestați preventiv în urmă cu aproximativ patru luni, fiind acuzați de trafic de droguri de mare risc.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de arestare preventivă a inculpatului C.R., cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc (două acte materiale), prevăzută de art. 2, alin. (2), legea 143/2000, republicată, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal şi introducere în ţara de droguri de mare risc (două acte materiale), prevăzută de art. 3, alin. (2), legea 143/2000, republicată, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38, alin. (2) din Codul penal. În baza art. 226 din Codul de procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, art. 202, alin. (1), (3) şi (4), lit. e din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului”, se arată în decizia magistraților.

Cu toate acestea, individul a depus, în urmă cu câteva zile, o contestație prin care cere magistraților înlocuirea măsurii. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cert este că, dacă va fi găsit vinovat, ieșeanul riscă ani grei de închisoare.

Politist in misiune
Oamenii legii l-au arestat pe Matei Gabriel Rusu

Tânăr traficant, după gratii

Maini de barbat dupa gratii
Alți șase indivizi se află în arest preventiv

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, un caz similar. Frederic Kouadio Assi, un tânăr traficant de droguri ce a fost prins de oamenii legii în luna iulie a acestui an rămâne după gratii. Atunci, suspectul a fost săltat, dus la audieri și reținut pentru 24 de ore, care ulterior s-au transformat în luni întregi. De remarcat este faptul că, în acele momente, prietenii acestuia au mers în fața Palatului de Justiție din zona Târgu Cucu pentru a fi alături de el.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchet, de arestare preventivă a inculpatului Frederic Kouadio Assi, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc (cinci acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, menționau magistrații ieșeni.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchet, de arestare preventivă a inculpatului Frederic Kouadio Assi, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc (cinci acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, menționau magistrații ieșeni în cazul traficantului de droguri de mare risc.

Comentarii
  • Da peste Mircea Silvestru nu intra nimeni? Il gasiti pe George Cosbuc 70 in Copou. Tot pentru trafic de droguri, cocaina, heroina si iarba. Poate se face dreptate totusi sa nu il mai vedem cum bantuie pe aici.

Adauga un comentariu