Local

Ieșean, forțat de judecători să meargă la școală după ce și-a dus oile la pășunat! Bărbatul, obligat și să plătească despăgubiri de peste 3.000 de lei

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean forțat de judecători să meargă la școală după ce și-a dus oile la pășunat Bărbatul obligat și să plătească despăgubiri de peste 3.000 de lei
Un ieșean a fost pedepsit pentru distrugere, după ce a intrat cu oile pe terenul unui vecin

Un ieșean a fost forțat de judecători să meargă la școală în urma unui incident. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Iulian Bogdan Hamciuc la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere. În plus, acesta a fost trimis la școală și a fost obligat să-i achite unui vecin daune de 3.124 de lei. Asta, după ce ieșeanul a intrat cu animalele pe terenul bărbatului

Un bărbat din județul Iași a fost forțat de judecători să meargă la școală în urma unui incident. La finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Iulian Bogdan Hamciuc la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere.

În plus, acesta a fost trimis la școală.

„Instanța îi impune condamnatului Iulian Bogdan Hamciuc să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Ruginoasa sau al oricărei instituţii aflate în subordinea acestuia, pe o perioadă de 80 de zile. Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă D.H. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 3.124 de lei, cu titlu de daune materiale și morale”, au afirmat judecătorii.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Iulian Bogdan Hamciuc, forțat de judecători să meargă la școală

Ieșeanul Iulian Bogdan Hamciuc a fost forțat de judecători să meargă la școală în procesul care a început pe 16 iulie 2021. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani l-au trimis pe ieșean în judecată sub acuzația de distrugere. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe 22 aprilie 2017, în jurul orei 16:00, cu intenţie, inculpatul a distrus, prin pășunare cu oile, o cultură de grâu înfiinţată pe suprafața de 0,75 ha de teren, situată în extravilanul comunei Ruginoasa, în tarlaua 37, parcela A 596/46, aparținând persoanei vătămate căreia i-a cauzat un prejudiciu în sumă de 1.800 de lei”, au susținut anchetatorii.

Ieșeanul a negat comiterea faptei

Victima are suprafața de 7.500 mp de teren arabil situat în extravilanul comunei Ruginoasa. În toamna anului 2016, aceasta a înființat pe acea suprafață de teren o cultură de grâu. Pe 22 aprilie 2017, proprietarul a fost anunțat de un martor cu privire la faptul că pe terenul respectiv se află un cârd de oi. La scurt timp, bărbatul și fiul său au mers la teren, unde au găsit circa 130 de oi ce îi aparțin lui Iulian Bogdan Hamciuc care asista pasiv cum oile sale păşteau pe tarlaua de grâu.

Martorul a afirmat că, în momentul în care a vrut să scoată cârdul de oi de pe suprafața însămânțată cu grâu, Hamciuc ar fi încercat să-l lovească cu o bâtă, după care ar fi asmuțit un câine asupra sa. Însă, la audieri, Hamciuc a negat săvârșirea faptei. Totuși, acum, ieșeanul a fost forțat de judecători să meargă la școală după ce și-a dus oile la pășunat.

Adauga un comentariu