Local

Ieșean prins la volan fără permis de conducere! Ce au decis magistrații

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean prins la volan fără permis de conducere Ce au decis magistrații
Ieșean prins la volan fără permis de conducere

Un tânăr din comuna Ungheni, județul Iași, s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini, deși nu deținea permis de conducere. Oamenii legii l-au surprins pe raza localității și l-au oprit pentru control, constatându-se faptul că individul nu poseda permis pentru nicio categorie de vehicule

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au condamnat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Ungheni, județul Iași, la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Agenţii de poliţie din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Ungheni au oprit pentru control autoturismul marca Ford Focus, care circula pe DJ 249, pe raza localității Bosia, pe direcţia Ungheni – Bosia, condus de către șoferul ce nu figurează ca posesor de permis de conducere.

Ieșean prins la volan fără permis de conducere

Un șofer din județul Iași a fost prins de oamenii legii în trafic, deși nu avea dreptul de a conduce.

„Pe data de 15.01.2020, ora 01:30, agenţii de poliţie din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Ungheni au oprit pentru control autoturismul marca Ford Focus, care circula pe DJ 249, pe raza localităţii Bosia, pe direcţia Ungheni – Bosia, condus de către inculpatul, persoană care nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, constatând, în flagrant, infracţiunea”, menționau magistrații.

La mai bine de doi ani de la faptă, șoferul a fost condamnat cu suspendare. „Pedeapsa de un an şi o lună de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, precizau magistrații.

Polițiștii ieșeni au dat în trafic de un șofer băut

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un șofer din satul Scobinți și au descoperit că nu posedă permis de conducere. Tânărul conducea un autoturism marca Mitsubishi. Acum, magistrații l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, un dosar penal fiind întocmit.

În plus, un echipaj din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală I.P.J. Iași circula cu luminile stinse, fiind în patrulă. Polițiștii au oprit mașina pentru un control de rutină. Bănuitori, oamenii legii l-au pus să sufle în aparatul de măsurare a nivelului de alcool. Pe lângă faptul că nu ar fi avut voie să urce la volan cu acea cantitate de băuturi alcoolice consumate, aceștia i-au mai descoperit o problemă.

„Inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe drumul judeţean DJ 280, fără a deține permis de conducere auto, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,60 g‰ alcool pur în sânge. Astfel, se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu