Local

Ieșenii administrați de INAAP sunt lăsați fără căldură în pragul iernii. „Peste 100 de familii stăm în frig pentru că alți vecini au datorii la întreținere”

Publicat: 25 nov. 2020
Ieșenii care sunt administrați de INAAP acuză faptul că sunt lăsați fără căldură
Ieșenii care locuiesc în blocurile administrate de INAAP acuză lipsa de căldură în apartamente

Ieșenii care locuiesc în blocurile administrate de INAAP se plâng de faptul că nu primesc căldură de la CET deși au plătit facturile la întreținere. La nivelul municipiului Iași, cele mai multe locuințe care nu sunt alimentate cu agent termic din cauza datoriilor sunt administrate de INAAP

Tot mai multe reclamații sunt făcute de către ieșeni la adresa INAAP, compania privată care administrează câteva mii de imobile la nivelul orașului Iași. Deși sezonul de încălzire a fost demarat de aproape o lună de către Veolia Energie Iași, la nivelul orașului există încă numeroase locuințe care nu sunt alimentate cu agent termic, iar asta se întâmplă din cauza datoriilor către operatorul de termoficare, cele mai mari fiind înregistrate mai ales în cazul imobilelor administrate de INAAP.

„Când cei de la Veolia au dat drumul la căldură în tot orașul, a funcționat timp de trei zile și la noi. După asta a fost oprită căldura și nimeni nu știa ce s-a întâmplat pentru că era frig afară. Cei de la INAAP au spus că sunt datorii la Veolia și nu se dă drumul la căldură până nu se plătesc toate restanțele. Noi suntem 125 de familii în bloc, iar 19 apartamente au datorii. Vă dați seama că peste 100 de apartamente stau în frig pentru că unii vecini nu și-au plătit facturile dintr-un motiv sau altul. Unii sunt plecați din țară, alții au tot felul de situații și poate nu sunt aici, iar 100 de apartamente stau fără căldură din această cauză”, se plânge o ieșeancă care locuiește în căminele Tehnoton din zona Bularga.

Numeroși ieșeni administrați de INAAP nu primesc căldură din cauza datoriilor

Deși la nivelul municipiului Iași există numeroase scări de bloc care nu sunt alimentate cu agent termic de Veolia Enerigie Iași din cauza datoriilor, se pare că cele mai grave probleme le întâmpină ieșenii administrați de INAAP. Din acest motiv, reprezetanții Serviciului Asociații Proprietari din cadrul Primăriei Iași vor face o serie de controale în cadrul companiei private de administrare a locuințelor. Situații de acest gen se găsesc mai ales în zona Păcurari, Nicolina, Bularga sau Tătărași, acolo unde proprietarii au acuzat faptul că au acordat diferite sume de bani către INAAP pentru demararea procedurilor de deschidere a căldurii în imobile, însă sunt ținuți în frig.

„Nici acum nu avem căldură în calorifere pentru că INAAP a cheltuit banii aiurea. Mai toată lumea a plătit câteva milioane pentru că s-au impus cheltuielile pe listele de plată la întreținere, dar în schimb nu s-a făcut aproape nicio lucrare. Când i-am luat la întrebări pe cei de la INAAP să vedem cum au fost cheltuiți banii, ei ne-au arătat niște facturi pentru uși de termopan, dar noi nu am văzut niciodată termopane pe casa scării. În schimb, au pus o ușă de tablă prin care trece frigul mai ceva ca înainte”, spune Elena Vlașcu, ieșeancă care locuiește pe strada Cazărmilor din Iași.

Administratorul INAAP se confruntă cu probleme financiare

INAAP este o firmă privată care se ocupă de administrarea locuințelor, fiind unul dintre cei mai reclamați administratori de la nivelul orașului, având în vedere numeroasele probleme juridice și financiare cu care se confruntă compania.

„Noi acționăm ca organism intermediar. Cea mai mare problemă este plata facturilor la utilități, noi nu suntem bancă, oamenii trebuie să plătească facturile pentru ca noi să achităm mai departe furnizorilor de utilități”, au explicat reprezentanții INAAP Iași.

Compania care se ocupă de administrarea locuințelor este controlată indirect de omul de afaceri Dumitru Gârtan, care mai deține inclusiv compania Multicont Service SRL, implicată în mai multe scandaluri financiare.

Comentarii
 • Veolia își bate joc de consumatori ce vină are cel cu plata facturilor la zi ? Oricum foarte mulți se vor debarasa și își vor pune centrale pe gaz

 • Bine ca nu aveti lifturi sa vi le repare la doua luni … asa se fac banii…fraierii platesc reparatii de mii de lei la Iasico Tower.. aici lifturile aproape noi se strica la doaua trei luni…Bravoo administratorului de bloc….

 • Acelasi lucru se intampla sin in Nicolina pe str BRADULUI 21 LA G6,G5,G3…..administrate de Termo-Service.
  Mincinosii de la Veolia au intrat abuziv la subsol si au luat aparatul de inregistrat pe motiv de defectiune si dusi au fost..ca hotii.
  din 220 apart. 15 au datorie ,restul platesc la zi si tremura de frig

 • HOTIE sprijinita de Primarie, asta este concluzia.
  Pe ce ma bazez cand afirm acest lucru
  Simplu, Pe lege.
  Sa o luam cu inceputul: ”HCL 299/2015 – Regulamentului privind autorizarea persoanelor juridice specializate pentru activitatea de administrare a imobilelor”, specifica
  Art.32. (1) Persoanele juridice care presteaza servicii de administrare imobile vor solicita autorizarea în termen de maxim 30 de zile de la data aprobării prezentului regulament . (2) Dupa expirarea acestui termen, persoanelor juridice specializate neautorizate li se interzice să desfășoare activități de administrare imobile în sensul Legii 230/2007.
  Art.5.: Punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri va fi asigurată de Directia Tehnică şi InvestiŃii – Serviciul Asociatii Proprietari;

  La H.C.L. nr. 299 din 30 septembrie 2015 a fost urmatorul vot, din 22 de consilieri prezenti 18 au votat pentru, 1 impotriva si 3 abtineri.
  In Anexa la Adresa nr 124859/13.12.2016 sunt trecute toate firmele care au autorizare pentru administrarea imobile iar INAAP nu este trecuta in aceasta anexa, deci nu are autorizare de functionare si cu toate aste functioneaza bine mersi.
  Deci haosul creat de aceasta firma in piata este facut cu ajutorul Primariei.
  Sfatul meu este ca proprietarii administrati de acesta firma sa dea in judecata Primaria pentru prejudiciul adus mai ales proprietarilor care sunt la zi cu cheltuielile dar care stau in frig.
  In alta ordine de idei Veolia nu are voie sa intrerupa agentul termic pentru incalzire iarna datii in judecata pentru abuz in serviciu si nerespectarea legii.
  In Ordinul 91/2007 se specifica clar ”operatorul” de energie termica nu are voie sub nici o forma sa opreasca caldura pentru neplata ci numai sa micsoreze parametrii.
  Sunt curios ce atitudine i-a domnul primar fata de Cibanu de la SAP si fata de Veolia ca nu a facut nimic pana acum de aceea a si fost votat numai de 15% din populatia Iasului (42,01% din cei ce au iesit la vot).
  La urmatoarele alegeri nu mai ia nici atat daca nu face ordine la SAP

  Deci c

 • Dreptul celor care platesc unde este? e incalcat si nu exista , ce drepturi avem noi daca platim si ramanem fara caldura? Veolia a avut timp destul sa isi rezolve datornicii insa mai comod sa inchizi caldura la toti , cine ne despagubeste ca suntem la batjocura Veoliei? Rusine Veolia , nu iti faci treaba cum trebuie , sti foarte bine acest lucru insa preferi comoditatea la salarii babane !

Adauga un comentariu