Local

Ieșenii administrați de INAAP sunt lăsați fără căldură în pragul iernii. „Peste 100 de familii stăm în frig pentru că alți vecini au datorii la întreținere”

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii administrați de INAAP sunt lăsați fără căldură în pragul iernii. Peste 100 de familii stăm în frig pentru că alți vecini au datorii la întreținere
Ieșenii care locuiesc în blocurile administrate de INAAP acuză lipsa de căldură în apartamente

Ieșenii care locuiesc în blocurile administrate de INAAP se plâng de faptul că nu primesc căldură de la CET deși au plătit facturile la întreținere. La nivelul municipiului Iași, cele mai multe locuințe care nu sunt alimentate cu agent termic din cauza datoriilor sunt administrate de INAAP

Tot mai multe reclamații sunt făcute de către ieșeni la adresa INAAP, compania privată care administrează câteva mii de imobile la nivelul orașului Iași. Deși sezonul de încălzire a fost demarat de aproape o lună de către Veolia Energie Iași, la nivelul orașului există încă numeroase locuințe care nu sunt alimentate cu agent termic, iar asta se întâmplă din cauza datoriilor către operatorul de termoficare, cele mai mari fiind înregistrate mai ales în cazul imobilelor administrate de INAAP.

„Când cei de la Veolia au dat drumul la căldură în tot orașul, a funcționat timp de trei zile și la noi. După asta a fost oprită căldura și nimeni nu știa ce s-a întâmplat pentru că era frig afară. Cei de la INAAP au spus că sunt datorii la Veolia și nu se dă drumul la căldură până nu se plătesc toate restanțele. Noi suntem 125 de familii în bloc, iar 19 apartamente au datorii. Vă dați seama că peste 100 de apartamente stau în frig pentru că unii vecini nu și-au plătit facturile dintr-un motiv sau altul. Unii sunt plecați din țară, alții au tot felul de situații și poate nu sunt aici, iar 100 de apartamente stau fără căldură din această cauză”, se plânge o ieșeancă care locuiește în căminele Tehnoton din zona Bularga.

Numeroși ieșeni administrați de INAAP nu primesc căldură din cauza datoriilor

Deși la nivelul municipiului Iași există numeroase scări de bloc care nu sunt alimentate cu agent termic de Veolia Enerigie Iași din cauza datoriilor, se pare că cele mai grave probleme le întâmpină ieșenii administrați de INAAP. Din acest motiv, reprezetanții Serviciului Asociații Proprietari din cadrul Primăriei Iași vor face o serie de controale în cadrul companiei private de administrare a locuințelor. Situații de acest gen se găsesc mai ales în zona Păcurari, Nicolina, Bularga sau Tătărași, acolo unde proprietarii au acuzat faptul că au acordat diferite sume de bani către INAAP pentru demararea procedurilor de deschidere a căldurii în imobile, însă sunt ținuți în frig.

„Nici acum nu avem căldură în calorifere pentru că INAAP a cheltuit banii aiurea. Mai toată lumea a plătit câteva milioane pentru că s-au impus cheltuielile pe listele de plată la întreținere, dar în schimb nu s-a făcut aproape nicio lucrare. Când i-am luat la întrebări pe cei de la INAAP să vedem cum au fost cheltuiți banii, ei ne-au arătat niște facturi pentru uși de termopan, dar noi nu am văzut niciodată termopane pe casa scării. În schimb, au pus o ușă de tablă prin care trece frigul mai ceva ca înainte”, spune Elena Vlașcu, ieșeancă care locuiește pe strada Cazărmilor din Iași.

Administratorul INAAP se confruntă cu probleme financiare

INAAP este o firmă privată care se ocupă de administrarea locuințelor, fiind unul dintre cei mai reclamați administratori de la nivelul orașului, având în vedere numeroasele probleme juridice și financiare cu care se confruntă compania.

„Noi acționăm ca organism intermediar. Cea mai mare problemă este plata facturilor la utilități, noi nu suntem bancă, oamenii trebuie să plătească facturile pentru ca noi să achităm mai departe furnizorilor de utilități”, au explicat reprezentanții INAAP Iași.

Compania care se ocupă de administrarea locuințelor este controlată indirect de omul de afaceri Dumitru Gârtan, care mai deține inclusiv compania Multicont Service SRL, implicată în mai multe scandaluri financiare.

Adauga un comentariu