Local

Ieșenii care refuză să poarte mască de protecție în locațiile unde acest lucru este obligatoriu sunt amendați cu 500 lei de polițiștii locali

Publicat: 19 oct. 2020
Polițiștii locali aplică amenzi ieșenilor care refuză să poarte mască de protecție în locațiile unde acest lucru este obligatoriu
Ieșenii trebuie să poarte masca în toate spațiile închise și în locurile publice aglomerate

Numeroși ieșeni primesc amenzi de la polițiștii locali pe motiv că refuză să poarte mască de protecție în locațiile unde acest lucru este obligatoriu, oamenii legii aplicând sancțiuni în mod gradual pentru a conștientiza populația la riscurile la care se expune

La nivelul municipiului Iași sunt aplicate tot mai multe sancțiuni cetățenilor care refuză să poarte mască de protecție în locurile unde acest lucru este obligatoriu, mai ales în spațiile înschise din instituțiile publice. Deși oamenii legii solicită purtarea unei măști de protecție în interiorul clădirilor publice, numeroase persoane nu respectă aceste reguli și chiar se revoltă atunci când li se solicită acest lucru, motiv pentru care se aplică sancțiuni. De regulă, amenzile sunt de 500 lei, însă acestea pot fi majorate dacă situația o impune, iar cetățeanul nu se conformează celor solicitate de oamenii legii.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii numărul 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului P.C.G., întrucât aflându-se în interiorul Secției 2 Poliție – Poliția Municipiului Iași, a refuzat să poarte mască de protecție pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșenii se ceartă în tramvaiele și autobuzele CTP Iași pe tema măsurilor de protecție

Astfel de situații sunt tot mai frecvente în orașul Iași, iar multe cazuri sunt întâlnite chiar și în mijloacele de transport public. De multe ori, cetățenii, deși se conformează normelor, devin apoi recalcitranți cu persoanele din jur și cu polițiștii locali tocmai pentru că li s-a solicitat luarea măsurilor de protecție. Numeroase scandaluri sunt iscate în autobuzele și tramvaiele CTP Iași.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului D.D., întrucât a fost depistat într-un mijloc de transport în comun în timp ce adresa injurii și expresii jignitoare la adresa conducătorului busului și călătorilor”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Cetățenii devin recalcitranți atunci când li se solicită să respecte normele de protecție

În această perioadă, la nivelul municipiului Iași există numeroase persoane care devin recalcitrante atunci când sunt atenționate de oamenii legii că trebuie să respecte normele de protecție pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului G.P., întrucât a adresat cuvinte și expresii jignitoare unui polițist local. Mulțumim cetățenilor care au înțeles să se protejeze individual pentru a nu se infecta cu virusul SARS-COV-2. În situația în care sunt depistate persoane care nu respectă regulile și măsurile de protecție pentru diminuarea răspândirii virusului, polițiștii locali vor întocmi procese-verbale de constatare a contravenției.”, au mai declarat oficialii din subordinea municipalității ieșene.

Comentarii
Adauga un comentariu