Local

Ieșenii reclamă zgomotele produse în zona șantierelor la orele dimineții. Polițiștii locali intervin și îi amendează pe constructori

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii reclamă zgomotele produse în zona șantierelor la orele dimineții. Polițiștii locali intervin și îi amendează pe constructori
Ieșenii fac reclamații zilnic la Poliția Locală din cauza zgomotelor produse din zona șantierelor la orele dimineții

Din cauza numărului tot mai mare de reclamații venite din partea ieșenilor cu privire la zgomotele produse din zona șantierelor încă de la orele dimineții, în timpul programului de liniște, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului aplică amenzi constructorilor care nu respectă legea

La nivelul orașului Iași, cetățenii fac tot mai multe reclamații cu privire la gălăgia și produse din zona șantierelor, acolo unde de multe ori încep lucrările la orele dimineții, în timpul programului de liniște stabilit prin lege în intervalele orare 13:00-14:00 și 22:00-08:00.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitului I.M., întrucât în calitate de diriginte de șantier a dispus începerea lucrărilor înainte de ora 08:00, tulburând liniștea locatarilor din zonă”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșenii îi reclamă pe vecinii care fac lucrări ilegale în apartamente

În această perioadă a anului, numeroase persoane fac lucrări de reamenajare a apartamentelor, iar spre nemulțumirea multor ieșeni care locuiesc la bloc, aceștia produc zgomot în timpul programului de liniște și de multe ori depozitează materialele de construcții sau molozul pe spațiul verde din jurul blocului. Reclamațiile făcute de ieșeni la Biroul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Iași sunt urmate de cele mai multe ori de amenzi.
De asemenea, mulți ieșeni îi reclamă pe vecinii care fac lucrări de extindere a balcoanelor fără acordul asociației de proprietari.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism, Afișaj stradal au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului M.I., întrucât a executat lucrări de extindere balcon cu acces din exterior, fără a deține autorizație în acest sens”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu