Prima pagină » Economic Local » Ieșenii se grăbesc să ia subvențiile de la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură
Ieșenii se grăbesc să ia subvențiile de la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură

Ieșenii se grăbesc să ia subvențiile de la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură

22 apr. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Peste 3.900 de fermieri ieșeni, din cei 3.800 programați să vină la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), au înaintat cererile unice pentru obținerea subvențiilor din 2024. Termenul de depunere a documentelor, fără penalizări, expiră pe 7 iunie 2024

Fermierii din Iași care dețin suprafețe mici de teren au depus, în primele două săptămâni, la APIA, cererile unice necesare obținerii subvențiilor pentru anul 2024. Până în prezent, s-au înscris în IPA Online aproape 4.000 de fermieri din cei 17.000 care sunt așteptați.

„Important este faptul că s-au înscris mai mulți fermieri decât erau programați. Îi așteptăm să depună în continuare cererile unice de plată”, susțin reprezentanții APIA Iași.

În următoarele două săptămâni, sunt programați în jur de 4.000 de fermieri să depună documentele. Agricultorii și crescătorii de animale pot înainta cererea de plată prin accesarea aplicației IPA-Online, din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Fermierii pot solicita subvențiile de la APIA Iași

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa responsabilului APIA, în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic, iar ulterior va trimite cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online. Se va completa o singură cerere de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată. Banii se dau și pentru motorină.

Condiții pentru obținerea subvențiilor

Fermierii pot semna cererile folosind semnătura electronică. În această situație, este necesar să se anunțe (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se dorește să se semneze electronic. Semnătura electronică trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii. Anul trecut, s-au depus 16.660 de cereri pentru o suprafață de aproximativ 280.000 de hectare. Astfel, cei care vor să obțină subvențiile de la APIA, în 2024, mai pot depune documentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *