Economic Local

Ieșenii se pot angaja în Olanda, la cules de căpșuni, zmeură și praz, sau ca dezvoltatori software în Italia. Termenul limită pentru aplicarea CV-urilor este sfârșitul lunii aprilie 2021

Publicat: 05 apr. 2021
Oameni care culeg căpșuni de pe plantațiile din Spania
O firmă din Olanda caută culegători de căpșuni, zmeură și praz, oferind salarii de aproximativ 1.200 de euro, net, lunar. Alte companii din domeniul IT, din Italia, caută specialiști în dezvoltarea software sau dezvoltator Java, care ar primi până la 2.000 de euro, lunar, net

Persoanele care vor să se angajeze în străinătate, în acest an, au la dispoziție 80 de locuri de muncă în domeniul agricol, dar și în IT. Aceștia pot câștiga 1.200 și 2.000 euro net, pe lună, cu contracte de muncă de minimum un an. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de un angajator din Olanda, la cules de căpșuni, zmeură și praz

Ieșenii se pot angaja în Olanda, la cules de căpșuni, zmeură și praz, sau ca dezvoltatori software în Italia. Firma care caută angajați pentru Olanda este Genson Groep BV, situată în partea de Sud a țării, care are 8 sucursale și este specializată în cultivarea plantelor și îngrijirea lor, recoltarea căpșunilor, a zmeurei, a murelor și a prazului. Fiecare locație are propria specializare. Produsele obținute de la această companie sunt transportate în țări din întreaga lume, iar cel mai apropiat oraș important este Eindhoven, unde se află cea mai apropiată gară și cel mai apropiat aeroport.

Până la 3-4 km de fiecare unitate de cazare există supermarketuri, medici, farmacii. Atribuțiile angajaților care vor să semneze contractul cu acest angajator sunt pregătirea plantelor pentru plantare, plivire, curățarea plantelor, dar și recoltarea producției de căpșuni, zmeură și praz, curățarea și ambalarea prazului. Activitatea se desfășoară în seră și în afară și este în principal în picioare. Ieșenii vor lucra 6 zile/săptămână, 40 ore, iar sporadic se lucrează duminica. Alte cerințe din partea angajatorului sunt ca angajatul să fie motivat pentru a oferi o muncă bună, de aceea este de preferat experiența în sectorul agricol.

Ieșenii care vor să plece în Olanda la cules de căpșuni, zmeură sau sparanghel pot câștiga până la 1.200 de euro lunar

Candidatul trebuie să lucreze bine în echipă și să aibă o condiție fizică bună, o atitudine pozitivă și flexibilitate, să nu fie alergic la căpșuni, zmeură, mure sau praz. De asemenea, este necesară disponibilitatea de a lucra pentru minimum 8 săptămâni. De asemenea, constituie un avantaj cunoașterea limbilor străine engleză sau germană. Salariul oferit este de 11 euro brut/oră. Alte beneficii oferite de firma din Olanda sunt: angajatorul asigură cazare, contra cost, între 49 și 76 euro/săptămână, care include electricitate, gaz, apă, wi-fi, congelatoare, camere cu 2-4 paturi. Bucătăriile, băile și toaletele se folosesc la comun. Bucătăriile sunt utilate cu electrocasnice, iar unitățile de locuit se aseamănă cu casele de vacanță.

În anumite locații se poate asigura și serviciul de spălare a rufelor (locațiile sunt dotate cu mașini de spălat). Durata contractului este de 1 an, iar termenul limită pentru aplicare este 30 aprilie 2021. Această firmă din Olanda caută 20 de angajați din România. De asemenea, o companie din Spania angajează în această perioadă 900 de români care vor să lucreze la cules de fructe pentru o perioadă de minimum 3 luni.

Specialiștii din domeniul IT, din Iași, se pot angaja în Italia, pentru salarii de câteva mii de euro

Ieșenii care vor să se angajeze în domeniul IT, în Italia, ca dezvoltatori software, dezvoltator Java în domeniul Software-Defined Network Controllers sau cercetător în rețele și servicii inteligente, pot câștiga până la 2.000 de euro lunar. Rolul unui dezvoltator de software pentru rețele și servicii inteligente va fi de a implementa, evolua, dezvolta și întreține software-ul și prototipurile de cercetare SENSE. Angajatul va lucra într-o echipă dinamică mixtă de cercetători și dezvoltatori, participând la proiectarea soluțiilor software, angajându-se într-un set divers de proiecte independent și în echipe mici.

Va avea ca sarcini principale: proiectarea, dezvoltarea și întreținerea instrumentelor și platformelor software legate de subiectele de cercetare ale unității SENSE, să contribuie la întreținerea și actualizarea dispozitivelor SENSE de testare și de laborator și a documentației tehnice a sistemului / soluțiilor software, colaborarea cu echipa SENSE de cercetători și ingineri pentru cercetare și proiecte industriale. Cerințele din partea angajatorului sunt diploma de master în telecomunicații/ rețea / inginerie informatică, informatică sau discipline conexe.

În Iași lucrează 20.000 de specialiști în IT, orașul fiind pe locul 3 la la nivel național ca număr de angajați în acest domeniu

De asemenea, ieșenii care vor să se angajeze în domeniul IT, în Italia, trebuie să aibă experiență de dezvoltare în limbaje de programare C, C++ și Python, să cunoască fundamentele comunicațiilor digitale și a rețelelor, să aibă cunoștințe în domeniile software. Durata contractului este de 18 luni, cu normă întreagă, iar salariile ajung până la 2.000 de euro, lunar. Numărul specialiștilor în domeniul IT, în Iași, a crescut în ultimii ani. În multinaționalele din Iași lucrează 20.000 de angajați, orașul fiind pe locul 3, la nivel național, ca număr de angajați în domeniul IT, după București și Cluj. Cel mai mare salariu din Iași încasat de un IT-ist este de 143.695 de lei brut, aproape 30.000 de euro. De asemenea, în topul celor mai bine plătiți angajați din Iași figurează salarații din acest domeniu în plină dezvoltare, unde în continuare este nevoie de specialiști pe piața muncii.
Adauga un comentariu