Local

Ieșenii vor să plece liniștiți în concediu! Odată cu venirea vacanței de vară, a crescut și cererea vaccinării împotriva COVID-19 cu serul Johnson & Johnson – FOTO

Publicat: 03 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii vor să plece liniștiți în concediu Odată cu venirea vacanței de vară a crescut și cererea vaccinării împotriva COVID-19 cu serul Johnson  Johnson - FOTO
Vaccinarea cu Johnson & Johnson este într-o continuă creștere

Medicii ieșeni spun că tot mai multe persoane aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a putea pleca liniștite în vacanță. Serul cel mai solicitat este Johnson & Johnson, deoarece nu necesită rapel. În ultimele două zile, în județul Iași au fost administrate 438 de doze Johnson

Din ce în ce mai mulți ieșeni solicită imunizarea împotriva COVID-19 cu serul Johnson & Johnson, pentru a putea pleca în vacanță! Acest vaccin nu necesită administrarea rapelului. Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 10.598 în județul Iași, 438 de doze fiind administrate în ultimele două zile. Împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, s-a luat în calcul deschiderea unui nou flux de vaccinare.

„Odată cu sosirea vacanței de vară și a concediilor, ieșenii își doresc să se imunizeze cât mai repede pentru a putea pleca în concediu. Am întâmpinat situații în care aceștia vin în grupuri mari la centrul drive-thru de la ERA pentru a se imuniza cu acet ser, dar suntem nevoiți să îi redirecționăm către celelalte centre fără programare din municipiu unde se administrează Johnson. Le este mai comod să aștepte în mașină la vaccinare și probabil de asta preferă să vină la drive-thru.

Din acest motiv am luat în calcul, împreună cu DSP Iași, deschiderea unui nou flux cu Johnson și la ERA. Din când în când mai vine și câte un copil să se imunizeze, motivul fiind același, plecarea în vacanță. Chiar dacă numărul persoanelor care se imunizează în Iași este în scădere, numărul celor care se vaccinează cu Johnson este în creștere. Îi încurajăm în continuare pe toți să se imunizeze”, au declarat reprezentanții centrelor de vaccinare cu Johnson & Johnson.

Serul Johnson & Johnson se administrează în centrele fără programare de la Gara Iași și Aeroport, în punctul de vaccinare cu programare din comuna Mircești, județul Iași și în peste 100 de cabinete ale medicilor de familie.

Caravana mobilă a DSP Iași continuă imunizarea

Echipa medicală a DSP Iași se va întoarce în Parcul Voievozilor duminică, 4 iulie 2021, pentru a relua imunizarea cu Johnson & Johnson, după ce miercuri, 30 iulie 2021, vaccinarea a fost întreruptă de ploaie. Ieșenii sunt așteptați în intervalul orar 10:00 – 13:00. Pentru vaccinare nu este nevoie de programare. Imunizarea se face pe loc, cu pașaportul sau cartea de identitate. Reprezentanții DSP spun că noua campanie de vaccinare împotriva COVID-19 a fost un succes. Prima oprire a caravanei mobile a fost în Parcul Voievozilor, din cartierul ieșean Alexandru cel Bun. Din cauza condițiilor meteorologice, programul de imunizare stabilit inițial a fost dat peste cap. Medicii au putut vaccina doar o oră. De la 17:00 până la 18:00 au fost administrate 15 doze de vaccin Johnson & Johnson.

Numărul persoanelor imunizate în județul Iași este de sub o mie pe zi

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, în județul Iași au fost administrate 372.760 doze de vaccin. Din acest număr total de persoane imunizate, 195.852 au fost vaccinate cu doza 1 și 176.908 cu doza 2.
Joi, 1 iulie 2021, în județul Iași au fost vaccinate 825 de persoane, cu 65 mai puține decât miercuri, 30 iunie 2021. De la debutul pandemiei și până ieri, pe teritoriul Iașului au fost confirmate 42.418 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele suport COVID-19 ieri erau ocupate 16 locuri, dintre care 5 ATI. Dintre cele cinci ATI, patru se aflau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și unul la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Mai multe centre de vaccinare din județul Iași și-au suspendat activitatea

Începând cu data de 28 iunie 2021, opt centre de vaccinare împotriva COVID-19 și-au suspendat activitatea. Conducerea DSP Iași a hotărât suspendarea activității centrelor în care numărul persoanelor doritoare de a se imuniza este de sub 10 pe zi. Cele 7 centre care și-au suspendat activitatea se află în localitățile ieșene: Bivolari, Ciurea, Uricani, Rediu, Vlădeni, Voinești și Țibănești. În aceeași zi, DSP Iași a stabilit noi orare de funcționare a mai multor puncte de vaccinare împotriva COVID-19 din municipiul Iași. Motivul fiind același, lipsa persoanelor. Programul a fost redus la patru ore.

Programul după care acestea vor funcționa este următorul: la Colegiul Național „Costache Negruzzi”: luni, miercuri, vineri, sâmbătă, duminică, între orele 9:00 și 13:00, iar marți și joi între orele 15:00 și 19:00; la școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” – zilnic, între orele 15:00 și 19:00; la școala Gimnazială „B. P. Hașdeu” – zilnic, între orele 8:00 și 12:00; la Liceul „Waldorf” – zilnic între orele 9:00 și 13:00; la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – de luni până vineri, între orele 15:00 și 19:00, iar sâmbătă și duminică între orele 8:00 și 12:00; la școala Gimnazială „George Călinescu” – zilnic, între orele 14:00 și 18:00; la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” – zilnic, între orele 8:00 și 12:00; la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” – zilnic, între orele 14:00 și 18:00.

Adauga un comentariu