Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Ii vei cuceri pe toti cu aceasta prajitura de post cu crema de ness! Vezi aici cat de usor se prepara aceasta minunatie…
Ii vei cuceri pe toti cu aceasta prajitura de post cu crema de ness! Vezi aici cat de usor se prepara aceasta minunatie...

Ii vei cuceri pe toti cu aceasta prajitura de post cu crema de ness! Vezi aici cat de usor se prepara aceasta minunatie…

28 nov. 2017, 13:54,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21049;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru blat:

  • un pahar de zahar
  • 2 pahare de faina, un pahar de apa
  • 1/2 pahar de ulei
  • 3 linguri de miere
  • o lingura rasa de nuca de cocos
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 2 linguri de rom, coaja de lamaie
  • o mana de stafide

Pentru crema:

  • un pachet de margarina Rama
  • o jumatate de borcan de miere
  • 6 lingurite pline de ness
  • 2 lingurite apa calda
  • o lingura de rom
  • glazura de caramel de la dr. Oetker

Mod de preparare:

Rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom. A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.

Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.

Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma a adaugat si lingura de rom.

Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema. Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic – a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024