Ingrediente:
Pentru blat:
- un pahar de zahar
- 2 pahare de faina, un pahar de apa
- 1/2 pahar de ulei
- 3 linguri de miere
- o lingura rasa de nuca de cocos
- 1/2 pliculet de praf de copt
- 2 linguri de rom, coaja de lamaie
- o mana de stafide
Pentru crema:
- un pachet de margarina Rama
- o jumatate de borcan de miere
- 6 lingurite pline de ness
- 2 lingurite apa calda
- o lingura de rom
- glazura de caramel de la dr. Oetker
Mod de preparare:
Rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom. A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.
Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma a adaugat si lingura de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema. Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic – a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.