Local

IJJ Iași a tras linie după 6 luni de activitate, în 2022! Ce performanțe au avut jandarmii ieșeni în prima jumătate a anului

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
IJJ Iași a tras linie după 6 luni de activitate în 2022 Ce performanțe au avut jandarmii ieșeni în prima jumătate a anului
IJJ Iași a efectuat peste 4.000 de misiuni în prima jumătate a anului curent

Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași a făcut bilanțul după prima jumătate a anului 2022. Aceștia au participat la sute de misiuni desfășurate în colaborare cu celelalte instituții publice. Jandarmii ieșeni au efectuat demersuri pentru păstrarea siguranței și ordinii publice, participând la acțiuni de prevenire a activităților cu caracter infracțional.

Jandarmii ieșeni trag concluziile în ceea ce privește activitățile derulate în semestrul I al anului 2022. Conform datelor strânse până în acest moment, angajații din cadrul jandarmeriei au efectuat 336 de misiuni de asigurare a ordinii publice la diverse manifestări publice cu un număr mare de persoane și au derulat 1.264 de activități, în parte în colaborare cu poliția.

uniforma jandarmeriei
Jandarmii au asigurat ordinea la sute de evenimente organizate în județul Iași

Jandarmii ieșeni au desfășurat peste 4.000 de misiuni în prima jumătate a anului

un jandarm
Pentru îndeplinirea misiunilor, jandarmii au colaborat și cu polițiștii

Împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, IJJ Iași a efectuat demersuri pentru a-și îndeplini rolul de a menține ordinea și siguranța publică. Din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie a anului 2022, jandarmii au participat la peste 4.000 de misiuni specifice domeniului de activitate.

În această perioadă, aceștia au fost prezenți la 336 de evenimente cu caracter public, cum ar fi manifestări cultural-artistice, religioase, de protest sau sportive. În colaborare cu poliția, instituția a desfășurat 2.860 de activități de păstrare a siguranței populației atât în orașe, cât și în mediul rural. În ceea ce privește partea de intervenții, au fost derulate 1.264 de activități alături de agenții de poliție ieșeni și în mod independent, acționând în urma apelurilor la 112.

Totodată, jandarmii au contribuit la asigurarea executării a 478 de mandate de aducere, emise de instanțele de judecată sau de către organele de urmărire penală. În timpul misiunilor pe care le-au îndeplinit aceștia, au fost aplicate 1.426 de amenzi, în valoare totală 313.749 de lei.

doi jandarmi langa duba jandarmeriei
IJJ Iași și-a trimis oameni în aproape 500 de misiuni privind mandatele de aducere emise de magistrați

Peste 10.500 de misiuni desfășurate de jandarmi în 2021

mai multi agenti in fata IJJ Iasi
Instituția jandarmeriei promite continuarea misiunilor și menținerea ordinii și siguranței publice

Reprezentanții IJJ Iași promit continuarea misiunilor și în a doua jumătate a anului 2022.

„În perioada următoare continuăm misiunile pentru asigurarea climatului de siguranță, atât la manifestările ce vor avea loc în spațiul public, cât și pe timpul activităților de patrulare, ce au loc zilnic. Mulțumim tuturor cetățenilor care au dat curs recomandărilor noastre cu prilejul desfășurării diferitelor evenimente publice, astfel încât fiecare să fie în siguranță”, a transmis Mihai Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IJJ Iași.

În cursul anului 2021 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi au efectuat misiunile potrivit competenţelor legale. O parte importantă dintre acestea au fost cele desfăşurate pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite cu scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, asigurarea ordinii și siguranței la o serie de manifestări desfășurate în spațiul public, precum și activitățile derulate în cooperare cu alte instituții. În total, au fost desfășurate 10.735 de misiuni.

În timpul misiunilor efectuate în anul 2021 au fost aplicate un număr de 13.442 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 2539150 lei. Pe linie de protecție instituțională IJJ Iași asigură paza unui număr de 31 obiective.

Jandarmii ieșeni își vor continua activitatea și vor efectua demersuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe raza județului.

Comentarii
  • Niste mu#sti cu 4 clase si 2 neuroni care se cred smecheri. Niste lingai ai sistemului, un fel de caini pe care sistemul ii foloseste ca sa-l linga in c#r. Acesti „muitisti” sau „pulitisti” sunt in realitate niste cacanari care in timpul limber si-o dau la mu#e unu la altul. Hai sictir!

  • IJJ Iasi a tras linie… si o supt p#l@ la sistem in calitate de sugatori profesionisti. Multa UE dragi muitisti.

Adauga un comentariu