Actualitate

Ilan Laufer: „Cerem Guvernului Orban să adopte de urgență această măsură de sprijinire a IMM-urilor românești în contextul crizei Coronavirus “

Publicat: 14 mart. 2020

Platforma Social Liberală a transmis astăzi prim-ministrului Ludovic Orban propunerea de OUG „Credit de Supraviețuire pentru IMM-uri”. Cerem Guvernului Orban să adopte de urgență această măsură de sprijinire a IMM-urilor românești în contextul crizei Coronavirus.

„Specialiștii PSL se pun la dispoziția autorităților pentru a sprijini implementarea acestui proiect legislativ, fără de care riscăm să pierdem peste 50% din IMM-urile românești. Acest proiect de lege este singura soluție de a permite firmelor românești să depășească criza economică generată de Coronavirus. Prin această măsură vor fi evitate falimentele generalizate, concedierile în masă, stopând un scenariu economic dezastruos pentru România”, spune Ilan Laufer.

„Programul va permite IMM-urilor să acceseze online, în regim de urgență, o linie de credit garantată de stat de până la 125.000 de lei, fără garanție personală și cu dobândă subvenționată în limita a 6,5%. Creditul se va acorda pe o durată maximă de 12 luni, va putea fi accesat în maxim 7 zile de la depunerea cererii și va fi garantat prin FNGCIMM. Prima fază a acestui program va prevede finanțare pentru 100.000 de IMM-uri și va salva peste 1 milion de locuri de muncă. Este echivalentul unui stimul fiscal de 2,6 miliarde de euro, cu un impact bugetar de maxim 200 de milioane de euro pentru anul 2020”, susține Alexandru Coita.

Adauga un comentariu