National

Imagini revoltătoare! Un polițist a fost umilit de un interlop: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”

Publicat: 14 aug. 2020
ALT=«Polițiștii, umiliți de interlopi în propria lor mașină»
Polițiștii, umiliți de interlopi în propria lor mașină

Imagini revoltătoare surprinse într-o autospecială de poliție. Un bărbat care se afla pe bancheta din spate alături de o altă persoană și o polițistă, s-a filmat în timp ce îl sfida pe agentul de poliție care se afla la volan. Acesta a început să îl direcționeze pe polițistul care se afla la volan, într-un final spunându-i: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”. Ulterior , în autoturism s-a auzit râsul său puternic. Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol a discutat despre comportamentul arogant al unor infractori, care nu pot fi ţinuţi în frâu din cauza lacunelor legislative.

”Este o dovadă vie că nici în anul 2020, poliţiştii din stradă nu au suficient de multe proceduri, nu au prevederi legale exprese cu privire la modul în care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii. În realitate, nici în acest moment, nu putem spune cu certitudine dacă persoanele conduse la sediul poliţiei pot să fie indisponibilizate de telefonul mobil pe durata acestei deplasări sau nu.

Sigur, când ajung la sediul poliţiei, avem prevederi exprese, este clar, sunt indisponibilizaţi de telefoanele mobile pentru că vorbim de o zonă cu flux de informaţii clasificate. Însă în interiorul autospecialelor, nu avem nicio prevedere. Şi iată cum astfel de gesturi de sfidare, de bătaie de joc la adresa poliţiştilor, fac ravagii”, a declarat Cosmin Andreica.

Tupeu incredibil! Doi indivizi s-au dat polițiști și au talharit în plină stradă

Doi tineri din Iași au fost prinși de polițiști după ce ar fi încercat să păcălească două persoane că sunt oameni ai legii. Aceştia au oprit doi minori și le au cerut să scoată din buzunare tot ce aveau. Speriați, minorii au scos telefoanele și le au înmânat falşilor poliţişti care le au luat și au plecat. Autoritățile i-au prins rapid pe cei doi escroci și au fost reținuți, urmând să fie prezentați în faţa instanţei cu propuneri legale.

Surse din cadrul anchetei au precizat că tinerii ar fi ameninţat cu un cuţit victimele. Bărbați bănuiți de tâlhărie calificată, identificați de polițiști. Polițiștii ieșeni au identificat doi bărbați bănuiți de tâlhărie calificată. Aceștia au fost reţinuţi, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au identificat doi bărbați, de 33 de ani, respectiv 30 de ani, ambii din municipiul Iași, bănuiți de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, prin simularea de calități oficiale și folosirea unui cuțit, aceștia ar fi deposedat trei minori de telefoanele mobile, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial, fiind restituit persoanelor vătămate. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 24 aprilie a.c., cei doi bărbați cercetați pentru tâlhărie calificată au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași. La data de 25 aprilie a.c., aceștia vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu