Eveniment-Social

Imagini și filmare specială de la Festivalul Străzii Lăpușneanu, Iași, 2021, ediția a III-a! – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 19 sept. 2021
Festivalul Străzii Lăpușneanu, Iași, 2021, ediția a III-a

În perioada 17-19 septembrie 2021, publicul ieșean și nu numai a fost invitat să participe la cea de a III-a ediția a Festivalului Străzii Lăpușneanu.

În cele 3 zile ale festivalului au fost prezentate peste 60 evenimente cultural-artistice, cuprinzând spectacole de teatru pentru copii sau adulți, concerte, recitaluri, demonstrații de dans și spectacole de improvizație.

Vineri:
De la ora 14:00 au fost invitați la recitalul susținut de Romina Art Klass – în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu – la Scena Mare.

Între orele 12:00 – 18:00 Retromobil a invitat să admirați o colecție impresionantă de automobile de epocă – în parcarea Lăpușneanu.

„Comedie cu Olteni”, regia Ovidiu Cuncea, Vineri, 17 septembrie 2021, ora 18:00, în cadrul Festivalului Străzii Lăpușnenu – la Scena Mare.

”Iașul este spațiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieșilor. Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni.
Spectacolul este în exclusivitate realizarea talentaților actori și a celor doi scenografi Alina Dincă Pușcașu și Titus Ivan.
Și pentru că râsul e vindecător, vă invit la teatru” – Ovidiu Cuncea, regizor.

„Comedie cu olteni”, după Gheorghe Vlad
Asistent regie – Andrei Ciobanu
Scenografie – Titus Ivan
Costume – Alina Dincă Pușcașu
Distribuția:
Codrin Dănilă – Lisandru Joițoiu
Erica Moldovan – Aurica Joițoiu
Mara Lucaci – Trina Joițoiu
Dumitru Florescu – Gheorghe Ciocu
Cezara Fantu – Dumitra Ciocu
Răzvan Grosu – Ciron
Gelu Ciobotaru – Poponete
Florin Gardan – Țîvriș
Alexandra Paftală – Truță
Mariana Dumitrache -Petria
Daniel Popa
Sâmbătă:
Treasure Hunt pentru copii, orele 15:00-16:00

La ora 17.00, a fost dezvelită macheta 3D a Coloseului Bragadiru

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 17,00 – Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii “Moldova” Iași v-a invitat la un minunat concert coral ce a avut loc la MUZEUL UNIRII, în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu.

Filarmonica de Stat Iasi
HIT ME WITH A HIGH NOTE
Dirijor: BOGDAN COJOCARU
La pian: Ciprian Ciotloș

Ateneul Național din Iași v-a invitat Sâmbătă, de la ora 18:00 la concertul susținut de Orchestra de tineret a Iașului, sub bagheta maestrului Virgil Popa.

Concert Mihaela și Cristian Gârlea | Festivalul Străzii Lăpușneanu
I-ați putut asculta în acompaniament de pian, sâmbătă, 18 Septembrie, de la ora 19:00, în grădina Muzeului Unirii.

După ce a cucerit Viena și multe alte orașe europene cu muzica sa, Radu Zaplitnii vine și în Festivalul Străzii Lăpușneanu cu un concert de excepție – „Variétés”. De sunetele acordeonului său ne-am bucurat Sâmbătă, 18 Septembrie, de la ora 20:00, în grădina Muzeului Unirii.

Sâmbătă, de la ora 21:00 am cântat,  am dansat și ne-am distrat alături de Silviu Antonesei & Friends!
Pian – Aurelian
Chitara- Ciprian
Tobe -Vlad

Duminică:
Atelier de desenat clădirea Tineretului, orele 10:00-11.30
Atelier de făcut o machetă pentru un imobil, orele 14:00-15.30
Atelier de făcut suveniruri, orele 16.00-17:30

Corul Marii Uniri și Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizate, ora 16.00

Duminică, de la ora 17:00 va avea loc recitalul de muzică live ”Swing Vibes” susținut de Ștefania Mihăilescu (voce) și Paul Pintilie (pian).
Ștefania Mihăilescu a absolvit Școala Populară de arte din Iași (secția jazz-muzică ușoară) sub îndrumarea compozitorului Titel Popovici, și anul acesta sărbătorește 20 de ani de muzică.
Paul Pintilie a absolvit Universitatea Națională de Arte “George Enescu ” Iași, unde în prezent activează, având funcția de asistent universitar doctor, iar pasiunea pentru jazz și pop îl îndrumă constant către diverse concerte și manifestări ale acestor genuri muzicale.

Duminică, de la ora 17:30 sunteți invitați la recitalul vocal-instrumental oferite de Atelierul de muzică Anca Șerban, la Muzeul Unirii din Iași.
Premiați la numeroase concursuri de specialitate, vor urca pe scena festivalului o parte din cursanții de la Atelierul de Muzică Anca Șerban care ne vor încânta auzul cu cele mai cunoscute melodii, interpretate atât vocal, cât și instrumental.
Cea de-a treia ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu se va încheia Duminică, 19 Septembrie, ora 21:00, cu un concert oferit de Andra Botez.

Tururi ghidate
Tururi pe Strada Lăpușneanu în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică, de la 14:00-15:00 și 16:00-17:00

Astăzi Festivalul Străzii Lăpușneanu se va încheia, deoarece este ultima zi.

Comentarii
 • Bună ziua!
  De ce nu se anunță din timp aceste evenimente?
  Ar fi o mai buna participare!
  Cu stima!
  Ing Diaconu CC IAȘI

 • Mda, o macheta 3D….exista macheta 2D? Atâta prostie nu am văzut. Fudulii pe note de …Dinu Sararu, ca să nu va zic direct cât de parveniți sunteți toți organizatorii. Hai pa!!

 • Din nou, amatorism. Aveți artiștii și balerinii de la Opera, Teatru Național, Teatru Luceafarul, dar ați optat pentru un spectacol de strada jalnic, unde doar fanfara militara merita apreciata. Ieșiți o data din limitele comuniste, ce naiba. Au trecut mai bine de 30 de ani, iar Iașul este tot anacronic. Jenant.

Adauga un comentariu