Local

Imagini șocante de la marginea Iașului! Pericol pentru șoferi după ce un drum s-a surpat în Schitu Duca – GALERIE FOTO

Publicat: 31 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini șocante de la marginea Iașului Pericol pentru șoferi după ce un drum s-a surpat în Schitu Duca  GALERIE FOTO
Un drum din comuna Schitu Duca s-a surpat din cauza precipitațiilor din ultimele zile

Un drum din comuna Schitu Duca, județul Iași, s-a surpat pe o distanță de câteva sute de metri după ploile din ultima perioadă. Circulația rutieră pe porțiunea de drum din comuna Schitu Duca a devenit aproape impracticabilă. În urmă cu câteva săptămâni, în zona respectivă o persoană a fost luată de viitură

Imagine de coșmar într-o localitate aflată  la marginea municipiului Iași. Precipitațiile abundente din ultima perioadă au făcut ca pe un drum din comuna  Schitu Duca, drumul comunal DC57 Pocreaca – Slobozia – Poiana, să se surpe asfaltul, iar circulația rutieră să se desfășoare cu dificultate. Pentru reabilitarea porțiunii respective de drum, Primăria comunei Schitu Duca a cerut de la Guvern bani din fondul de rezervă.

Imagini de coșmar după ce un drum s-a surpat în comuna Schitu Duca

După evaluarea pagubelor din teren, Primăria de la Schitu Duca a trimis solicitarea către Guvern pentru a beneficia de finanțare. Șoseaua s-a surpat în zona localității Pocreaca, în urma precipitațiilor de acum câteva săptămâni.

„Am fost pe în teren, alături de o echipă de specialiști pentru evaluarea daunelor produse de ploile puternice care au afectat infrastructura zonei și au luat viața unui cetățean din localitatea Pocreaca. În urma raportului operativ au fost solicitate fonduri de urgență pentru reparația drumurilor distruse de viituri. Vom vedea și despre ce sumă este vorba”, a spus Grigore Corciovă, primarul comunei Schitu Duca.

Tragedie în comuna Schitu Duca din cauza viiturii!

În urmă cu circa două săptămâni, un bărbat din comuna Schitu Duca a murit după ce a fost surprins de o viitură. În data de 13 mai 2022 a avut loc o rupere de nori în zona Pocreaca. După ce a început ploaia, în zonă s-au adunat mari cantități de apă, iar bărbatul și-a dus fiica acasă, unde locuia împreună cu soțul ei, apoi a vrut să plece înapoi spre locuința lui. Afară ploua torențial, iar în momentul în care a încercat să întoarcă căruța la intersecția unde locuia fiica sa, a fost surprins de viitură și a fost tras în apă. Oamenii legii au găsit la fața locului un cal decedat, celălalt a fost găsit viu, însă bărbatul dispăruse. După două zile de căutări a fost găsit decedat și bărbatul de 55 ani.

Un bărbat din Schitu Duca și-a salvat familia dintr-o casă în flăcări

În cursul anului trecut, în cotidianul BZI a fost prezentat cazul unui bărbat din Schitu Duca care a intrat într-o casă în flăcări pentru a-și salva familia. Tânărul de 28 de ani a intrat în flăcări să își salveze familia fără a se gândi că își pune viața în pericol. Vasile Busuioc nu a mai stat pe gânduri când știa că în casa cuprinsă de flăcări se aflau frații și tatăl său, cu un grad ridicat de handicap și fără putere de a se salva. Acolo se mai aflau și iubita lui, cu cei doi minori, fără apărare.

Toți au scăpat nevătămați datorită curajului lui Vasile. Busuioc. Drumul surpat din comuna Schitu Duca nu este singurul din județul Iași care a fost prins în cererile adresate Guvernului pentru reabilitare urgentă.

Adauga un comentariu