Titlurile zilei

El este eroul din Iași care și-a salvat tatăl și cei doi frați cu handicap din casa cuprinsă de flăcări. Vasile Busuioc nu îndrăznește să ceară milă. Merită ajutați! FOTO/VIDEO

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este eroul din Iași care și-a salvat tatăl și cei doi frați cu handicap din casa cuprinsă de flăcări. Vasile Busuioc nu îndrăznește să ceară milă. Merită ajutați FOTOVIDEO
O familie întreagă din Iași a rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de sărbători

O familie greu încercată din Iași a rămas pe drumuri în prag de sărbători! Un incendiu puternic a mistuit casa în care locuiau cei șapte membri ai familiei Busuioc din satul Poiana, comuna Schitu Duca. Vasile Busuioc a fost eroul familiei. El a fost cel care a intrat în flăcări să își salveze familia fără să se gândească la el. În casă se aflau iubita lui, cu cei doi minori, tatăl, fratele și sora. Tatăl și frații  lui Vasile au grad de handicap.

Un tânăr de 28 de ani a intrat în flăcări să își salveze familia fără a se gândi că își pune viața în pericol. Vasile Busuioc nu a mai stat pe gânduri când știa că în casa cuprinsă de flăcări se aflau frații și tatăl său, cu un grad ridicat de handicap și fără putere de a se salva. Acolo se mai afla și iubita lui, cu cei doi minori, fără apărare. Toți au scăpat nevătămați datorită curajului lui Vasile. Casa a fost distrusă în totalitate.

„Era spre seară, veneam de la un vecin și, când am intrat pe poartă, am văzut o flacără de vreo 3 metri care ieșea din camera din față. Am început să alerg, că știam că în casă sunt tata, frații mei, iubita și copii. Nu știam la cine să mă duc prima dată. Ei, din casă, nu au văzut nimic. Am mers prima data la tata, că are semipareză și nu putea să iasă singur afară. L-am scos pe el, m-am întors după fratele meu, și el cu handicap de gradul unu. După ce l-am scos și pe el în siguranță, am mers și la sora mea, care nu ar fi putut nici ea să se salveze, având și ea handicap de gradul unu. I-am lăsat pe ei în curte, în siguranță, și am mers pe partea cealaltă a casei, pentru că în partea aceasta flăcările cuprinseseră deja tot.

În casă mai era iubita mea cu băiatul de 2 ani și jumătate și fetița de 8 luni. Pe ei i-am lăsat lângă fântână. În maximum 10 minute am reușit să îi scot pe toți din casă. Nu a durat mai mult de jumătate de oră și totul era scrum. Haine, mâncare, tot. Nu mai avem nimic. Așa cum era, era casa noastră și eram bine, fericiți aici. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că toți am scăpat cu viață și am putut să-i feresc de vreo nenorocire. Casa o vom repara noi”, a declarat Vasile Busuioc, proprietarul casei.

În edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI” a fost prezentat cazul unei familii din Iași care a rămas pe drumuri după ce casa s-a prăbușit peste noapte.

Vasile Busuioc: „Vine Crăciunul acuși, zăpada, și noi ne rugăm de oameni să avem unde dormi”

Cele șapte suflete greu chinuite ale familiei Busuioc, din satul Poiana, comuna Schitu Duca, județul Iași, au rămas pe drumuri în pragul iernii. Nu știu încotro să o apuce, având în vedere că trei din cei șapte membri au probleme grave de sănătate, iar doi dintre ei sunt niște îngerași de 2 ani și jumătate și 8 luni. După ce i-a salvat din flăcări, Vasile se zbate acum să își apere familia de gerul greu care se apropie cu pași repezi. Reporterii „BZI” l-au găsit pe Vasile, alături de tată, frate și soră, făcând ordine prin curte. Aceștia încercau să adune câte ceva din rămășițele casei. Adunau cu lacrimi în ochi hainele arse și ce mai găseau printre dărâmături.

„A ars tot în câteva minute! Nu am văzut așa ceva. Nu știu cum se întâmplă, dar tot ce e mai rău se întâmplă când e frig. Dacă nu era cumătrul meu, dormeam cine știe unde. Ne ține el pe toți, dar nu va putea să ne țină la infinit, măcar cât să treacă iarna, că avem copii mici și persoane cu handicap. Nu este simplu. Vine Crăciunul acuși, zăpada, și noi ne rugăm de oameni să avem unde dormi. Nu vă pot descrie în cuvinte cât mă doare sufletul. Eu de duminică nu am mai dormit, mă gândesc ce fac eu de mâine. Casa asta nu mai are cum să fie reparată, trebuie refăcută de la zero și nu avem cu ce.

Doar eu pot munci. Atât. Frații și tata sunt bolnavi, iar iubita mea are grijă de copii. Îmi doresc doar să am putere să merg mai departe și să am grijă de ei. Nu mai avem nimic, am salvat o ladă cu cartofi și câteva sticle cu bulion. Cu atât am rămas. Mama nu e cu noi, deoarece ne-a părăsit de când aveam eu doar 3 luni și toți am fost crescuți de bunica noastră. Nu a fost niciodată lângă noi”, a spus cu lacrimi în ochi eroul Vasile.

Familia Busuioc are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și reface casa

Oricine dorește, poate să ajute cu o „cărămidă” la refacerea casei care a ars în totalitate. Contul pentru donații a fost deschis pe numele lui Vasile Bostan, eroul din localitatea Poiana, comuna Schitu Duca, județul Iași. Aceste suflete necăjite merită tot ajutorul nostru. Cont – Patria Bank – RO77CARP024101367996RO01, titular cont Busuioc Vasile Valerică. Donații de jucării, haine sau materiale se pot face chiar la casa familiei Busuioc din satul Poiana. Îi veți găsi mereu acolo, lucrând la casa lor. Amintim că incendiul s-a produs în jurul orei 20:00, duminică, 14 noiembrie 2021. Pompierii au fost solicitați la un incendiu la o anexă gospodărească/ locuință. La fața locului s-au deplasat două echipaje ISU și un echipaj de prim-ajutor din cadrul Detașamentului 2 Iași și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Schitu Duca.

Adauga un comentariu