Titlurile zilei

Împăcare istorică între clanurile interlope, la Iași! Membrii clanului Corduneanu au făcut pace cu cei din clanul Tănase! Totul s-a întâmplat în fața judecătorilor!

Publicat: 28 sept. 2020
Membrii unor clanuri au ajuns să se împace în instanță, după o altercație
Bogdan Corduneanu a scăpat de acuzațiile dintr-un dosar penal

Împăcare istorică între clanurile interlope, la Iași! Membrii clanului Corduneanu au făcut pace cu cei din clanul lui Cosmos Tănase! Totul s-a întâmplat în fața judecătorilor! Judecătorii nu au avut ce să facă decât să constate încheiat procesul penal

Împăcare istorică între clanurile interlope, la Iași! Membrii clanului Corduneanu au făcut pace cu cei din clanul lui Cosmos Tănase! Totul s-a întâmplat în fața judecătorilor!
Dosarul în care au fost implicați membrii unor clanuri din Iași s-a încheiat la prima instanță. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au pus punct procesului în care Bogdan Corduneanu și Cristian Pavel au fost acuzați de lovire sau alte violențe.

„Instanța încetează procesul penal pornit la plângerea părții vătămate Anton Vlăduț Spătaru, împotriva inculpaților Bogdan Corduneanu și Cristian Pavel, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și, respectiv, complicitate la lovire sau alte violențe, pentru retragerea plângerii”, au precizat judecătorii ieșeni.

Bogdan Corduneanu, acuzat că l-a lovit pe un membru al clanului condus de Cosmos Tănase

Procesul lui Bogdan Corduneanu și al lui Cristian Pavel a început pe 13 septembrie 2019. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, un membru al clanului condus de Cosmos Tănase a formulat o plângere penală împotriva celor doi. Anton Vlăduț Spătaru a susținut că a fost agresat de membrii clanului Corduneanu.
După mai bine de un an de judecată, cei trei indivizi au ajuns la o înțelegere și Anton Vlăduț Spătaru și-a retras plângerea penală. Astfel, cel puțin deocamdată, Bogdan Corduneanu și al lui Cristian Pavel au scăpat de acuzațiile de lovire sau alte violențe și complicitate la această infracțiune.

Mai multe conflicte între membrii clanului Corduneanu și cei ai clanului condus de Cosmos Tănase

Conflictele dintre membrii clanului Corduneanu și cei ai clanului Cosmos Tănase au început de câțiva ani. Cel mai cunoscut este cel care a avut loc în luna mai 2019, chiar în centrul Iașului, la sediul unui biroul notarial din apropierea Palatului de Justiție.
Atunci, mai mulți membri ai clanului Corduneanu au intrat într-un conflict cu membri ai clanului Cosmos Tănase.

„Angajații biroului notarial au solicitat sprijinul firmei specializate de pază, acționând butonul de panică. După ce alarma acustică a fost declanșată, numiții Jean Mărăraș, Narcis Constantin, Claudiu Constantin și Anton Vlăduț Spătaru au ieșit din biroul notarial, însă numitul Jean Mărăraș a continuat să adopte un comportament agresiv și să adreseze injurii și expresii jignitoare, în timp ce se afla în față sediului biroului notarial și pe strada Târgu Cucu“, se arată în ordonanța procurorilor.

O altă împăcare în instanță, între membrii clanurilor

Recent, un alt dosar penal s-a încheiat cu o împăcare a membrilor clanurilor. Astfel, Vandam Constantin a scăpat de pușcărie, după ce un apropiat al clanului Corduneanu și-a retras plângerea. Aici s-a ajuns după ce Vandam Constantin l-ar fi tăiat cu sabia pe un apropiat al clanului Corduneanu, Remus Adrian Hotin. În cele din urmă, partea vătămată și-a retras plângerea și magistrații Judecătoriei lași au dispus condamnarea lui Vandam Constantin la pedeapsa rezultantă de un an de închisoare, cu suspendare, dar doar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Procesul lui Vandam Constantin a început la 25 iulie 2018, el fiind acuzat că ar fi lovit o persoană cu sabia, la un mall, după ce apropiați de-ai săi au avut un conflict cu membri ai clanului Corduneanu. Incidentul reprobabil a fost înregistrat la 29 februarie 2016, când Remus Adrian Hotin a fost lovit cu sabia în picior.

Comentarii
Adauga un comentariu