Actualitate

Implementarea 5G în România! Klaus Iohannis ne asigură că în țară vor intra doar rețele care nu se află sub controlul altor state

Publicat: 12 aug. 2020
Klaus Iohannis, președintele României

Implementarea 5G în România! Klaus Iohannis ne asigură că în țară vor intra doar rețele care nu se află sub controlul altor state.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă despre punerea în funcțiune a tehnologiei 5G în România. Poziția în care se află țara noastră este „poziția exprimată și în memorandumul” semnat cu Statele Unite. În momentul de față „se lucrează pe o legislație specială pe această temă”.

Implementarea 5G în România!

Șeful statului ne asigură că în România vor intra doar rețele care nu se află sub controlul altor state.

„Poziția României este exact poziția exprimată și în memorandumul care a fost semnat anul trecut când am fost în vizită la președintele Trump. Noi ne dorim rețele sigure, rețele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate, și dorim rețele care satisfac nevoia și a firmelor și a cetățenilor din România”, a spus Klaus Iohannis.

„Se lucrează pe o legislație specială pe această temă, pentru a preveni intrarea pe piața 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni”, a evidențiat președintele.

5G – Memoandum între România și SUA

Din memorandumul semnat cu Donald Trump reiese că Guvernul României s-a angajat să evalueze riguros vânzătorii de echipamente 5G. Acest memorandum a fost făcut public de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale.

Pentru a proteja rețelele în fața accesului neautorizat sau posibile interferențe, guvernele celor două țări susțin nevoia respectării unor criterii de evaluare a furnizorilor de tehnologie 5G.

Klaus Iohannis nu va aduce în România vaccinul dezvoltat de Rusia

Miercuri, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că „nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID” promovat de Rusia. De asemenea, a menționat că „în acest moment nu există un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană”.

Klaus Iohannis explică de ce România nu va lua vaccinul anunțat de Vladimir Putin

Președintele țării noastre afimă că România face parte din UE, ceea ce înseamnă că avem contracte cu entități din Uniune.

„România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”, a comunicat șeful statului.

Acest anunț făcut de Iohannis a venit în contextul declarației făcute de președintele Rusiei, cum că un vaccin anti-COVID-19 a fost pus pe piață.

„Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE”, a declarat Klaus Iohannis.

De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia

Marți, Vladimir Putin a confirmat că Rusia a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, pentru a fi folosit pe scară largă. Până în acest moment, 20 de țări au solicitat să le fie livrat, cerând mai mult de un miliard de doze. Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă: „Cum putem avea încredere în acest vaccin fără datele publicului?”

Puteți citi mai multe despre acest subiect aici!

Adauga un comentariu