Stiri si curiozitati

Împletituri păr. Cele mai simple modele făcute acasă pentru femeile cu păr scurt

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Împletituri păr. Cele mai simple modele făcute acasă pentru femeile cu păr scurt
Împletiturile pentru păr sunt acel gen de coafură care nu se demodează niciodată

Împletiturile pentru păr sunt acel gen de coafură care nu se demodează niciodată. Chiar dacă se transformă în funcție de tendințe, acest mod de a-ți transforma părul rămâne mereu în trend. Iată cum poți realiza acasă la tine niste împletituri pentru păr cu care vei ieși în evidentă.

Indiferent că ai părul scurt, mediu sau lung, că vrei să-l coafezi lejer, că alegi împletituri simple sau alegi coafuri și împletituri complexe, acestea sunt variantele ideale de a obține un look perfect chiar la voi acasă.

Împletituri păr – modele simple pentru femeile cu păr scurt

Cel mai adesea, femeiele cu păr lung apelează la diverse moduri de împletire a parului, posibilitățile în acest sens fiind infinite.

Cine spune că dacă ai părul scurt nu îl poți împleti se înșală cu siguranță. Ei bine, sunt o mulțime de modele de împletituri pentru doamnele cu păr mediu sau scurt, ușor de realizat acasă, fară a fi nevoie să treci pragul saloanelor de coafură.

Împletiturile pentru par sunt acel gen de coafură care nu se demodează niciodată, ci doar se transformă. În ultimii ani, împletiturile au devenit tot mai populare și mai apreciate. Așadar, cine vrea să iasă în evidentă poate încerca acasă un model de împletitură pentru păr. Interesant este faptul că oricine poate realiza o împletitură boemă dacă are la îndemăna niste tehnici corecte. Este adevărat, chiar și cele mai simple modele de împletituri au nevoie de un pic de practică, dar odată învățate, le vei face pe viitor fară prea mari probleme. Un alt aspect important al acestui mod de a-ți coafa parul este faptul că împletiturile cu un aer așa mai dezordonat, ca și cum ar fi făcute de un neprofesionist, sunt în trend, așa că nu va fi nicio problemă daca împletiturile nu-ți vor ieși perfect.

Nu renunța la părul împletit, doar pentru că îl ai scurt sau nu ai foarte mult antrenament! Încearcă de câteva ori și vei vedea că împletiturile spic, foarte apropiate de scalp îți vor evidenția trăsăturile și-ți vor scoate ochii în evidență.

Pentru părul scurt poți încearcă mai multe tipuri de împletituri, care sunt potrivite atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară.

Nu contează pe ce stil de împletitură vrei să mergi pentru că etapele inițiale sunt aceleași: îți speli părul, iar în timpul de uscare aplici produse de styling pentru a-i da volum și al aranja mai ușor.

Dacă ai părul tuns bob, atunci trebuie să știi că variantele de împletituri sunt nenumărate. Poți opta pentru împletituri într-o parte, împletituri spic, coronițe împletite și multe alte tipuri.

În funcție de ținută, poți opta pentru o coadă împletită simplă, cu câteva șuvițe lăsate pe o parte. Pentru un look jucăuș, optează pentru două cozi împletite pe care le poți transforma în cocuri. Dacă vrei să ai un look romantic, alege să îți împletești doar parte din păr, iar pe restul să îl lași desprins, ondulându-l cu placa.

Trucuri pentru un păr sănătos

Dacă vrei să iți faci împletituri pentru păr trebuie să știi că sănătatea părului este foarte importantă.

Potrivit specialiștilor, părul nostru este format din keratină, o proteină care se obține din aminoacizi. Așadar pentru ca parul tău să crească și să fie sănătos, trebuie să existe în organism acești aminoacizi. Producția de aminoacizi poate fi stimulată printr-un regim de viață sănătos sau o dietă ce se bazează pe proteine, așa că trebuie să te asiguri ca din regimul alimentar să nu lipsească ouăle, carnea, lactatele, nucile, migdalele, etc. Aceste alimente sunt cunoscute pentru sursele de proteină pe care le au, atât de benefice pentru părul tău.

Pe lângă această alimentație, pregătește-ți un kit de îngrijire esențial pentru părul tău. Pe lângă șamponul cel de toate zilele, ideal ar fi să nu lipsească un balsam pentru tipul tău de păr. Dacă vrei ca podoaba capilară să crească cât mai repede, alege un balsam pe baza de argan, dacă părul este unul uscat folosește unul hidratant care conține uleiuri și plante naturale. În cazul în care apelezi la placă, în acest kit trebuie să se regăsească un spray pentru protecție termică. De asemenea un tratament pe baza de ulei, dar și o mască pentru regenerare ajută la strălucirea părului și previne electrizarea firelor de păr.

Așadar, indiferent că ai parul scurt, mediu sau lung, că vrei să-l coafezi lejer sau să iți faci diverse modele de împletituri ale parului chiar la tine acasă, ingrijjirea firului de par este foarte importantă.

Adauga un comentariu