Titlurile zilei

Impostură și scandal monstru în Marea Lojă Națională din România! Avocatul Lojei, Coman Giorgiu, este acuzat că și-a plagiat grosolan teza de doctorat (EXCLUSIV FOTO ȘI DOCUMENT)

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Impostură și scandal monstru în Marea Lojă Națională din România Avocatul Lojei Coman Giorgiu este acuzat că și-a plagiat grosolan teza de doctorat EXCLUSIV FOTO ȘI DOCUMENT
Scandal monstru în Marea Lojă Națională din România! Avocatul Lojei, Coman Giorgiu, acuzat că și-a plagiat grosolan teza de doctorat

Situație jenantă, impostură și scandal monstru în Marea Lojă Națională din România? Cu toate că se erijează într-o instituție progresistă și deschisă, taman avocatul Lojei, Coman Giorgiu, este acuzat că și-a plagiat grosolan teza de doctorat intitulată „Concurența în Dreptul intern și european”. Lucrarea a apărut în 2019, la Editura „Universul Juridic” SRL. Conform analizelor făcute cu sistemul recunoscut anti-plagiat intitulat „Sistemantiplagiat.ro”, „creația” prezintă grave similitudini care duc la concluzia că „lucrarea ar încălca atât dreptul de reproducere al autorului (fiind preluări mari, nu în scopul criticii, dezbaterii, ci doar al însușirii ideilor/textului/compilării), dar mai ales etic, științific și al rigorilor academice necesare atribuirii titlului de Doctor

Taman într-o instituție ce se consideră progresistă, deschisă și susținătoare a valorilor morale, Marea Lojă Națională din România (MLNR), sunt acuzații grave de încălcare a legii și moralității! Întrebarea logică care apare este: impostura, fărădelegea și furtul sunt ceea de ghidează forul condus de șeful MLNR Radu Bălănescu? Totul are în prim-plan scandalul monstru plecat de la faptul că avocatul Lojei, numitul Coman Giorgiu, este acuzat că și-a plagiat grosolan teza de doctorat! În acest sens, reporterii cotidianului BZI au demarat un demers jurnalistic pentru a prezenta, spre buna informare a publicului, ițele acestei afaceri urât mirositoare!

Teza de doctorat „Concurența în Dreptul intern și european”, semnată de Giorgiu Coman, plagiată în proporție de 50 la sută conform sistemului recunoscut anti-plagiat intitulat „Sistemantiplagiat.ro”

Așadar, teza de doctorat „Concurența în Dreptul intern și european”, semnată de Giorgiu Coman, ar fi plagiată în proporție de 50 la sută conform sistemului recunoscut anti-plagiat intitulat „Sistemantiplagiat.ro”. În baza acestuia, lucrarea prezintă grave similitudini care duc la concluzia că lucrarea ar încălca atât dreptul de reproducere al autorului (fiind preluări mari, nu în scopul criticii, dezbaterii, ci doar al însușirii ideilor/textului/compilării), dar mai ales etic, științific și al rigorilor academice necesare atribuirii titlului de Doctor (citare doar în scop de exemplificare/critică și, automat, arătarea contribuției proprii a autorului).

Potrivit specialiștilor, nu există titlul de „Doctor” dacă lucrarea conține, fie și în parte, o compilație de lucrări preexistente. Dacă se dorește a se arăta stadiul cunoașterii la momentul în care se face lucrarea, se prezintă totul într-un capitol de început, apoi se realizează un capitol cu contribuția proprie. Având în vedere toate aceste aspecte (și dacă totul se adeverește în urma anchetei pe care instituțiile abilitate trebuie să le deruleze), normal ar fi ca dr. avocat Giorgiu Coman să fie sancționat conform prevederilor legale în vigoare, respectiv să fie analizat și prejudiciul de imagine, academic, financiar și instituțional adus de acesta.

„Sunt pagini întregi preluate, cantitativ și calitativ. Nu există o contribuție proprie nici pe structura temei, nici pe idei”, arată specialiștii consultați de BZI

Mai departe, specialiștii consultați de BZI arată că sunt pagini întregi preluate, cantitativ și calitativ. Nu există o contribuție proprie nici pe structura temei, nici pe idei. Multe sunt simple preluări, chiar dacă sunt citate sursele (de multe ori), acestea ar încălca atât dreptul de reproducere al autorului (fiind preluări mari, nu în scopul criticii, dezbaterii, ci doar al însușirii ideilor/textului/compilării), dar mai ales etica științifică și rigorile academice necesare atribuirii titlului de doctor (citare doar în scop de exemplificare/critică și automat arătarea și a contribuției proprii a autorului).

De asemenea, cu ajutorul platformei „Sistemantiplagiat.ro”, utilizată si de multe instituții de învățământ superior din România, s-ar constata valori ridicate ale coeficienților de similitudine (CS1) – 44,52 la sută și CS2 – 28,68 la sută, împreună cu valori mari pentru Extinderi (564) și Microspații (279). Sunt și informații referitoare la „alterări ale textului a căror scop poate fi evitarea detectării”, cu atât mai mult cu cât aceste alterări „nu pot fi sesizate de persoanele care evaluează documentul imprimat sau citit pe calculator, dar ele influențează analiza făcută de sistem și coeficienții de similitudine”.

Specialiștii arată că suspiciunea de plagiat pentru lucrarea numitului Coman Giorgiu este „mai mult decât întemeiată și de aceea se solicită analizarea tezei în Comisia de specialitate a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare”

Ținând cont de valorile foarte mari pentru CS1 (procentul din document ce conține fraze de 5 cuvinte sau mai lungi, găsite în resursele Internetului) și CS2 (procentul din document ce conține fraze de 25 de cuvinte sau mai lungi, găsite în resursele Internetului) în condițiile în care Ghidul de utilizare a platformei „Sistemantiplagiat.ro” menționeaza că „este considerată suspicioasă depășirea pragului de 50 la sută pentru Coeficientul de Similitudine 1 și 5 la sută pentru Coeficientul de Similitudine 2”, precum și de faptul că avertizările „Extinderi” și „Microspații” au de asemenea valori mari, suspiciunea de plagiat este mai mult decât întemeiată și de aceea, inclusiv printr-o solicitare oficială a BZI, este rapid necesară analizarea tezei în Comisia de specialitate a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si posibilitatea retragerii titlului de doctor a numitului Coman Giorgiu.

„Nu știu cine v-a pus să faceți asta și cine este în spatele dumneavoastră…! Ați trimis solicitări la un for care nu are competențe în analiza unei teze de doctorat”, a răspuns, hilar și cu tupeu, avocatul Coman Giorgiu

Contactat telefonic de reporterii BZI, avocatul Coman Giorgiu a avut o atitudine agresivă, a proferat amenințări și a negat totul. În plus, acesta a afirmat că totul este o „conspirație” împotriva lui.

„Analiza pe care o aveți dumneavoastră în față, dacă o studiați cu atenție, inclusiv link-urile, arată că nu este vorba de plagiat. Aveți o lucrare care are la bază teza mea de doctorat, publicată în anul 2011. Ceea ce a apărut în 2019, la Editura Universul Juridic SRL, repet, este preluare din teza mea din 2011. Nu știu cine v-a pus să faceți asta și cine este în spatele dumneavoastră… Ceea ce a apărut în presa din Iași este neadevărat! Ați trimis solicitări la un for care nu are competențe în analiza unei teze de doctorat. Dacă îndrăzniți să afectați cumva cariera și prestigioasa mea activitate, atunci vor fi consecințe grave. Nu este adevărat că mi-am plagiat teza de doctorat. Aveți mare grijă!”, a răspuns, elucubrant, avocatul Coman Giorgiu

Reporterii BZI au trimis solicitări către toate forurile abilitate și competente! CNATDCU este instituția care trebuie să analizeze cazul de plagiat al avocatului Coman Giorgiu, în regim de urgență

Reporterii BZI au trimis solicitări către toate forurile abilitate și competente! CNATDCU este instituția care trebuie să analizeze cazul de plagiat al avocatului Coman Giorgiu, în regim de urgență, dat fiind faptul că este enitatea care are autoritatea cea mai importantă în a retrage un titlu de doctor. Totul în baza Legii nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Solicitări oficiale au fost trimise după cum urmează: Academia Română, respectiv către președintele acestui for, prof. univ. dr. acad. Ioan Aurel Pop, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, Secretariat Tehnic către directorul Ion Ciucă, Universitatea București (UB), rectorului prof. univ. dr. Marian Preda, deoarece Coman Giorgiu și-ar fi susținut teza de doctorat în cadrul Facultății de Drept de la UB, Ministerului Educației și Cercetării (MEC, respectiv ministrului de resort Monica Anisie, șefului MLNR Radu Bălănescu.

De precizat că, deja, Bălănescu este anchetat pentru abuz. De asemenea, o solicitare a fost trimisă și Baroului București. Până la acest moment, doar Baroul București a răspuns. Forul din care face parte și avocatul Giorgiu Coman a precizat că nu este de competența sa să facă o analiză și să dea un verdict în cazul acestor acuzații de plagiat. În fața celor expuse, o concluzie gravă se poate trage: impostura intelectuală, morală și mizeria umană pare că au acaparat inclusiv Marea Lojă Națională din România.

Vezi AICI Analiza în programul platformei „Sistemantiplagiat.ro” a tezei de doctorat „Concurența în Dreptul intern și european” a avocatului Coman Giorgiu

Adauga un comentariu