Local

Impresionantă paradă militară la Iaşi cu ocazia Zilei Naţionale a României – LIVE VIDEO, GALERIE FOTO

Publicat: 01 dec. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Impresionantă paradă militară la Iaşi cu ocazia Zilei Naţionale a României - LIVE VIDEO GALERIE FOTO
Ziua Națională a României

Iaşul sărbătoreşte astăzi, 1 decembrie 2022, Ziua Naţională a României. Sute de persoane s-au adunat pe strada Palat pentru a admira impresionantă parada militară.

În urmă cu 104 ani, la 1918 la Alba Iulia avea loc crearea României Mari. Ziua Marii Uniri a rămas ca un moment de referință, aceat eveniment a fost şi va rămâne un moment istoric însemnat!

UPDATE 8: Parada se încheie cu defilarea Brigăzii nr. 51 Podu Înalt Iași.

UPDATE 7: În aceste momente defilează autospecialele de intervenţie.

UPDATE 6: Acum are loc defilarea Poliţiei Locale călare, antrenată pentru patrulare şi ordine publică.

UPDATE 5: Defilarea a început cu parada Brigăzii 15 Mecanizata Podu Înalt şi Batalionul Lupii Negrii.

UPDATE 4: La defilare sunt prezente efective şi tehnici militare.

Dispozitivul de defilare este constituit din forţele MAI, servicii de forţe locale, servicii speciale, etc.

Peste 400 militari vor defila din judeţul iaşi şi aproximativ 60 de mijloace tehnice.

UPDATE 3: În aceste momente s-au depus coroane în fața Palatului Culturii din Iași, la statuia lui Ștefan cel Mare.

UPDATE 2: Alocuțiunile oficialităților!

„Dragi ieşeni vă mulţumesc pentru numărul mare în care aţi venit în această zi importantă. Fiecare naţiune are un moment de glorie, pentru noi este astăzi. Biserica, armata, şcoală şi tot poporul. Vorbim astăzi despre trecut şi viitor, despre cei care şi-au dat viaţa fără să le pese cât de importantă este. Să vorbim despre viitor şi ce anume lăsăm moştenire copiilor noştri. Cred într-o Românie mândră şi prosperă. Cred că toţi romanii îşi iubesc ţara şi povestesc nepoţilor despre istoria glorioasă a acestui popor. Ne-am adunat aici să ne spunem unii altora La mulţi ani! La mulţi ani tuturor celor ce simt şi iubesc această ţară”, a declarat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

„Astăzi este o zi despre noi toţi. Faptele înaintaşilor noștri au făurit o ţară ce o vedem astăzi. Noi cei de astăzi avem datoria să luăm deciziile corecte ca urmașii noştri să aibă la ce privi înapoi. Nu suntem veşnici într-o funcţie sau alta. Avem datoria de a face o ţară demnă de mândrie. La mulţi ani România. La mulţi ani, dragi ieşeni”, a declarat Costel Alexe, preşedinte CJ Iaşi.

UPDATE 1: Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași prezintă onorurile la începutul ceremoniei.

Știre inițială

După efectuarea ceremonialului militar vor avea loc depuneri de coroane, un serviciu religios și alocuțiunile oficialităților. Masa populară, celebra fasole de post cu pâine și vin fiert sau ceai, vor fi servite la ora 12:30.

De asemenea, aprinderea iluminatului public va avea loc tot în data de 1 Decembrie 2022 la ora 17:30 de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Seara zilei de 1 Decembrie se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, cu începere de la ora 19:00.

Comentarii
Adauga un comentariu