Stiri medicale

Cercetătorii au descoperit semne ale imunității durabile la COVID chiar și la persoanele cu simptome ușoare

Publicat: 17 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cercetătorii au descoperit semne ale imunității durabile la COVID chiar și la persoanele cu simptome ușoare
Imunitatea COVID-19 dureaza și la persoanele cu simptome ușoare

Imunitatea COVID-19 dureaza și la persoanele cu simptome ușoare. Oamenii de știință care au monitorizat răspunsurile imune la virus încep acum să vadă semne încurajatoare ale unei imunități puternice și de durată, chiar și la persoanele care au dezvoltat doar simptome ușoare ale COVID-19, sugerează un nou studiu citat de New York Times.

Deși cercetătorii nu pot prognoza cât vor dura aceste răspunsuri imune, mulți experți consideră datele un indiciu binevenit că celulele cel mai studioase ale corpului își fac treaba – și vor avea șanse mari să oprească coronavirusului, mai repede și mai fervent decât înainte; dacă est expusă din nou.

Protecția împotriva reinfecției nu poate fi complet confirmată până când nu există dovezi că majoritatea persoanelor care se confruntă cu virusul a doua oară sunt de fapt capabile să-l țină sub control, spun ceercetatorii. Însă descoperirile ar putea ajuta la stingerea îngrijorărilor recente cu privire la capacitatea virusului de a îndepărta sistemul imunitar spre amnezie, lăsând persoanele vulnerabile să repete boala.

Imunitatea COVID-19 dureaza și la persoanele cu simptome ușoare

Anticorpii au o dată de expirare: deoarece sunt proteine ​​și nu sunt celule vii, nu se pot reface, și astfel dispar din sânge la doar câteva săptămâni sau luni de la producere. Foarte mulți anticorpi apar la scurt timp după ce un virus a încălcat barierele corpului, apoi se sting pe măsură ce amenințarea se disipează. Majoritatea celulelor B care produc acești anticorpi mor de asemenea.

Dar chiar și atunci când nu este sub asediu, corpul păstrează un batalion de celule B cu viață mai lungă care pot provoca masiv anticorpi antivirus, în cazul în care se vor dovedi utili din nou. Unii patrulează fluxul sanguin, așteptând să fie declanșati din nou; alții se retrag în măduva osoasă, generând cantități mici de anticorpi detectabili ani, uneori zeci de ani după ce o infecție s-a încheiat. Mai multe studii au descoperit anticorpi capabili să incapaciteze coronavirusul să rămână la niveluri scăzute în sânge luni după ce oamenii s-au recuperat de COVID-19.

Observand anticorpi cu mult timp după infecție este un indiciu puternic că celulele B sunt încă prezente în măduva osoasă.

Adauga un comentariu