Prima pagină » Local » În 2023 va fi emisă autorizația de construire pentru SRU Iași. Cel mai mare spital din regiunea Moldovei a obținut majoritatea avizelor

În 2023 va fi emisă autorizația de construire pentru SRU Iași. Cel mai mare spital din regiunea Moldovei a obținut majoritatea avizelor

16 nov. 2022, 08:46,
Adnana Gafton, în Local

Se fac pași importanți pentru a obține autorizația de construire pentru SRU Iași. Petru Movilă, președintele PMP Iași, a reușit să obțină mai multe avize favorabile din partea ApaVital, Delgaz Grid, SalubrIS, DSP Iași, MAI – Direcția Generală Logistică, Direcția Județeană pentru Cultură Iași, iar zilele acestea s-au obținut și avizele favorabile ale Autorității Aeronautice Civile Române, Serviciului Român de Informații și Ministerului Apărării Naționale.

Creșterea calității vieții și a bunăstării în regiunea de nord-est a țării este unul din obiectivele implementării celui mai mare proiect din domeniul sănătății. De asemenea, îmbunătățirea standardelor clinice, a rentabilității și a durabilității serviciilor spitalicești din județul Iași este ceea ce urmărește proiectul. Autoritățile implicate în derularea și implementarea proiectului fac eforturi ca în viitorul apropiat obținerea autorizației de construire să fie obținută cât mai curând, dar nu mai târziu de începutul anului 2023.

Autorizația de construire pentru SRU Iași va fi emisă în 2023

Cel mai mare Spital Regional de Urgență din zona Moldovei prinde contur. Mai multe avize au fost obținute de către responsabilii implementării proiectului.

„Am reușit să facem pași importanți pentru obținerea autorizației de construire pentru SRU. Suntem astfel în etapa depunerii documentației tehnice de obținere a autorizației de construire, și vă asigur că în continuare depun toate eforturile necesare din punct de vedere instituțional pentru a avea perspectiva clară că în ianuarie-februarie 2023 să poată fi emisă autorizația de construcție. Până în prezent avem avizele favorabile de la ApaVital, Delgaz Grid, SalubrIS, DSP Iași, MAI – Direcția Generală Logistică, Direcția Județeană pentru Cultură Iași, iar zilele acestea s-au obținut și avizele favorabile ale Autorității Aeronautice Civile Române, Serviciului Român de Informații și Ministerului Apărării Naționale – Statul Major al Apărării“, precizează Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Avizele privind furnizarea utilităților au fost obținute cu sprijinul președintelui PMP Iași, Petru Movilă, ce s-a implicat total în implementarea celui mai mare proiect de sănătate din județul Iași. Acesta a stabilit împreună cu furnizorii de servicii de utilități condițiile de implementare și traseul utilităților pentru SRU Iași, precum și căile de acces în unitate.

Investiție importantă în sănătate în zona Moldovei

SRU Iași va deservi nevoile cu caracter medical pentru toată regiunea de nord-est a țării. Creșterea calității vieții populației este un aspect prioritar. Acest lucru poate fi realizat prin sporirea gradului de sănătate al cetățenilor. Construirea noului spital va ajuta la raționalizarea numărului de spitale sau a numărului de paturi de îngrijiri acute, dezvoltarea SRU Iași va ajuta la rezolvarea la nivel de regiune a cazurilor complexe și a politraumei, spitalele vor fi dotate cu echipamente medicale avansate.

SRU Iași va ajuta la concentrarea tuturor serviciilor medicale care astăzi sunt fragmentate pe întreg teritoriul Municipiului Iași. Spre exemplu, la Spitalul „Sf. Spiridon“ există 12 clădiri diferite, iar accesul se face din interiorul clădirii în toate situațiile. De asemenea, unele clădiri sunt foarte vechi, monumente istorice și nu prezintă toate dotările necesare sau serviciile de care au nevoie anumiți pacienți.

Valoarea totală a proiectului este de 2.379.575.202,02 lei, din care, valoarea totală eligibilă este de 684.906.513,63 lei, din care valoarea total nerambursabilă FEDR: 223.320.500,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat: 458.296.407,65 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 106 luni.

Se fac eforturi ca cel târziu la începutul anului 2023 autorizația de construire pentru SRU Iași să fie emisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *