Coronavirus

În această țară, de 10 săptămâni nu s-au înregistrat decese provocate de COVID-19

Publicat: 26 mai 2020

Țara care nu a înregistrat în ultimele 10 săptămâni niciun nou deces cauzat de COVID-19 este Irlanda. Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este de 24.698, iar cel al deceselor de 1.606, potrivit 360medical.ro.

Irlanda a intrat în stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19 la sfârșitul lunii martie, înregistrând un vârf de 77 de decese într-o singură zi pe 20 aprilie 2020. De o săptămână încoace a trecut la măsurile de relaxare, după aproape două luni.

Potrivit Medicalxpress.com, Irlanda a anunțat un plan în cinci pași care se va întinde până în august. Deocamdată le este permis angajaților irlandezi care lucrează în aer liber să se întoarcă la muncă. Unele magazine s-au redeschis și s-au reluat anumite activități sportive precum golf și tenis.

În timp ce vestea privind zero decese cauzate de COVID a fost întâmpinată cu mare optimism de publicul larg, oficialii se arată îngrijorați că ar putea exista un „al doilea val”, dacă relaxarea va fi ,, scăpată din mâini”, iar oamenii nu vor avea grijă să țină cont de măsurile privind răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Adauga un comentariu