Eveniment-Social

În acest weekend, Opera Națională Română Iași transmite faimosul spectacol „Traviata”! Provocare superbă pentru public

Publicat: 09 mai 2020

O nouă provocare superbă, în acest weekend, pentru public! Opera Națională Română Iași – ONRI transmite faimosul spectacol „Traviata”, de Giuseppe Verdi. Acesta va putea fi urmărit pe www.operaiasi.ro mâine, 10 mai 2020, de la ora 18:30.

În acest weekend, Opera Națională Română Iași (ONRI) transmite faimosul spectacol „Traviata”, de Giuseppe Verdi. Acesta va putea fi urmărit pe www.operaiasi.ro mâine, 10 mai 2020, de la ora 18:30. Spectacolul grandios este regizat de managerul Beatrice Rancea. Scenografia este semnată de renumita creatoare de modă Doina Levintza.

Spectacolul „Traviata”, transmis publicului de Opera Națională Iași, laureat al anului 2014

La Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția a II-a, creația a fost laureată cu premiul pentru cel mai bun spectacol, Doina Levintza a fost premiată pentru concepția costumelor, iar Beatrice Rancea a fost distinsă cu premiul pentru cel mai bun regizor al Stagiunii 2013-2014. Sute de rochii și costume au fost lucrate cu minuțiozitate pentru fiecare interpret în parte. Materiale cusute sau pictate manual și bijuterii unicat au contribuit la reușita unui spectacol inedit în România. Ca istoric, „Traviata” (La traviata) are muzica asigurată de marele Giuseppe Verdi (1813-1901). Este o operă în trei acte (1853), libretul de Francesco Maria Piave după romanul „Dama cu camelii” de Alexandru Dumas fiul. Spectacol interpretat în Limba italiană, subtitrat în Limba română. Din distribuție fac parte: Violetta Valery- Cristina Grigoraș – debut, Alfredo Germont – Florin Guzgă, Giorgio Germont – Venteslav Anastasov, Flora Bervoix – Maria Macsim Nicoară, Baronul Douphol – Victor Zaharia, Dr. Grenvil – Teodor Busnea, Annina – Brândușa Moțoc, Gastone – Olivian Andrișoae, Marchizul d’Obigny – Daniel Mateianu, Giuseppe – Florin Roman, Grădinarul – Cezar Octavian Ionescu, Bucătarul – Ivan Dikusar, Fata lui Giorgio Germont – Viviana Olaru.

Adauga un comentariu