Eveniment-Social

În atenția credincioșilor catolici! Indicații cu privire la celebrările liturgice și îndemnul PS Iosif Păuleț

Publicat: 24 mart. 2020

Conform noilor indicații din partea autorităților civile, din seara zilei de 22 martie 2020, celebrările liturgice nu mai pot fi făcute decât în biserică, fără public! În contextul în care noul virus se răspândește cu rapiditate, dar și al noilor măsuri luate de autorități pentru stoparea răspândirii lui, PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei Romano-Catolice, la sfânta Liturghie celebrată duminică, 22 martie, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regina” din Iași, a facut un apel la solidaritate către credincioși. Acesta i-a îndemnat ca în această perioadă „să rămână acasă!”

Conform noilor indicații din partea autorităților civile, din seara zilei de 22 martie 2020, celebrările liturgice nu mai pot fi făcute decât în biserică, fără public. La aceste celebrări pot participa dascălul, un ministrant sau o persoană care să răspundă la rugăciunile de la sfânta Liturghie. În contextul în care noul virus se răspândește cu rapiditate, dar și al noilor măsuri luate de autorități pentru stoparea răspândirii lui, PS Iosif Păuleț, la sfânta Liturghie celebrată duminică, 22 martie, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regina” din Iași, a făcut un apel la solidaritate către credincioși, îndemnându-i ca în această perioadă „să rămână acasă!”

Îndemnul pastorului Diecezei de Iași!

Acesta a făcut apel la solidaritate și la a respecta toate solicitările, din această perioadă grea, tocmai pentru a o trece cu bine.

„Adaug îndemnul meu părintesc la solidaritate, adresat tuturor credincioșilor din Dieceza de Iași, și nu numai… Vă spun și vă îndemn din toată inima, în semnul solidarității: Stați acasă! Ne-am bucura nespus să fie biserica plină atunci când celebrăm sfintele taine, dar acestea sunt situațiile grele în care ne aflăm, fără să facem exagerări, dar luăm lucrurile așa cum sunt: Stați acasă! Rugați-vă acasă, intrați în legatură cu noi, cei de la biserică, prin mijloacele moderne de comunicare. Și-i mulțumim lui Dumnezeu că le avem… În acest fel putem obține iertarea păcatelor, chiar dacă nu am făcut și mărturisirea sacramentală, pe care o vom face când vom reveni la normal”, le-a transmis enoriașilor, PS Iosif Păuleț.loading...

Adauga un comentariu