Sanatate

În cât timp evoluează cancerul la sân. De ce factori depinde dezvoltarea bolii

Publicat: 01 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În cât timp evoluează cancerul la sân. De ce factori depinde dezvoltarea bolii
Neoplasmele maligne ale sânului sunt împărțite în linii mari în 2 grupe

Atunci când o femeie este diagnosticată cu o tumoare, se pune întrebarea în cât timp evoluează cancerul la sân. Există o mulțime de informații incorecte pe diverse forumuri de pe internet. Unii spun că cancerul de sân progresează extrem de rapid și că poate trece de la stadiul doi la stadiul patru într-un an. Alții spun că trăiesc cu cancerul de sân de mai mulți ani și că nu se prevede nicio deteriorare.

De fapt, cancerul de sân se dezvoltă diferit la fiecare femeie în parte. Un prognostic precis pentru cazul dumneavoastră poate fi oferit numai după examinarea rezultatelor ecografiei, mamografiei, biopsiei și tomografiei cu emisie de pozitroni. Fără aceasta din urmă, diagnosticul este incomplet și nu va oferi o evaluare exactă a stării dumneavoastră.

femeie care se tine de san din cauza cancerului
În plus, caracteristicile pacientului însuși sunt, de asemenea, foarte importante

În cât timp evoluează cancerul la sân. Ritmul de creștere a neoplasmelor maligne

Nu este posibil să determinați de unul singur cum și în ce ritm se va schimba tumora dumneavoastră într-o lună sau într-un an. Cu siguranță nu veți găsi informații de încredere despre evoluția cancerului de sân pe forumurile de pe internet, deoarece fiecare pacient este unic, iar prognosticul pentru doi pacienți cu același tip de cancer va fi diferit.

Neoplasmele maligne ale sânului sunt împărțite în linii mari în 2 grupe. Prima grupă se referă la tumorile agresive cu metastaze rapide, în acest caz, afectarea altor organe are loc în 1-3 ani. În grupa doi intră tumorile cu creștere lentă, metastazele la alte organe sunt detectate după câțiva ani.

femeie care se tine de san din cauza cancerului
Viteza cu care evoluează cancerul la fiecare femeie în parte depinde de mai mulți factori

Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că, în orice moment, o tumoare cu metastaze lente poate trece la un stadiu cu metastaze rapide. Aceasta este influențată de o serie de factori și, prin urmare, tratamentul nu trebuie amânat și trebuie început cât mai devreme posibil. Acest lucru va afecta durata și blândețea tratamentului pe care îl veți primi.

Cum vă puteți da seama cât de repede evoluează boala? Ce trebuie să faci dacă ești diagnosticată cu cancer de sân?

Viteza cu care evoluează cancerul la fiecare femeie în parte depinde de mai mulți factori. În primul rând, dezvoltarea bolii este influențată de stadiul în care se află boala și viteza cu care s-a răspândit masa. Evoluția tumorii depinde de prezența metastazelor, tipului de tumoare, tratamentul care se efectuează în prezent sau care urmează să fie efectuat în viitorul apropiat.

femeie care se tine de san din cauza durerii provocate de cancerul la san si tine o panglica in mana
Nu este posibil să determinați de unul singur cum și în ce ritm se va schimba tumora dumneavoastră

În plus, caracteristicile pacientului însuși sunt, de asemenea, foarte importante. Astfel, accelerarea bolii depinde de vârsta pacientului, fondului hormonal, prezența unor boli concomitente sau cronice și de starea sistemului imunitar.

Din moment ce ești diagnosticat cu această boală și te întrebi în cât timp evoluează cancerul la sân trebuie să mergi de urgență la o clinică specializată pentru tratament. Numai un oncolog curant poate da un prognostic cu privire la evoluția bolii și numai după un diagnostic detaliat. De asemenea, cel mai important lucru este să alegeți o clinică și să începeți tratamentul cât mai curând posibil. Cel mai important lucru este să te aduni și să nu încerci să rezolvi singură problema și să nu disperi. Cancerul de sân poate fi tratat cu succes astăzi, mai ales dacă este depistat într-un stadiu incipient.

grafica sanul unei femei afectat de cancer
Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că, în orice moment, o tumoare cu metastaze lente poate trece la un stadiu cu metastaze rapide
Adauga un comentariu