Prima pagină » Sanatate » În cât timp se elimină anestezicul din organism. Cum poți scăpa de senzația de amorțeală

În cât timp se elimină anestezicul din organism. Cum poți scăpa de senzația de amorțeală

27 apr. 2022, 13:45,
în Sanatate

În cât timp se elimină anestezicul din organism după tratamentul unui dinte. Această întrebare este una dintre cele mai populare după ce tratamentul se termină pe scaunul medicului stomatolog. Astfel, este important să vezi ce tipuri de anestezie există în stomatologie și ce reprezintă anestezicele.

Există două tipuri de anestezie, locală și generală. Anestezia locală include aplicarea anesteziei, care este utilizată sub formă de geluri și spray-uri. Acestea sunt utilizate pentru anestezia mucoasei, de exemplu, în timpul procedurii de îndepărtare a depozitelor dentare, acționează în zece până la douăzeci de minute. Anestezia de infiltrație este folosită pentru tratamentul și extracția dinților, cel mai adesea în maxilarul superior și grupul frontal de dinți din maxilarul inferior, fiind valabilă pentru o oră și jumătate până la două. Anestezia de conducere, pentru proceduri chirurgicale complexe și tratamente dentare în zona dinților inferiori de mestecat, acesta este valabilă pentru două sau mai multe ore. Pe când, anestezie intraligamentară, de regulă, când este imposibil să se efectueze alte tipuri de anestezie. Anestezia intrapulpală este utilizată ca tip suplimentar de anestezie în tratamentul canalelor radiculare, senzația de amorțeală a dinților apare rapid și practic încetează la sfârșitul tratamentului.

medic care tine in mana o seringa

Anestezia de infiltrație este folosită pentru tratamentul și extracția dinților

În cât timp se elimină anestezicul din organism. Factorii care influențează durata acestuia

Anestezia generală include anestezia inhalatorie și non-inhalatorie. Prima opțiune include anestezia prin anestezie cu mască sau anestezie prin intubație, a doua opțiune include anestezia intravenoasă, neuroleptoanalgezia, ataralgezia și o metodă combinată de utilizare a anesteziei locale și generale. În ambele cazuri, persoana se află într-o stare de somn, dar acest tip de anestezie nu este utilizat în clinici stomatologice.

Mulți factori influențează durata anesteziei, de exemplu tipul de anestezie și corectitudinea anesteziei, precum și calificările medicului. Dacă injecția este efectuată incorect, anestezicul poate acționa slab sau chiar poate să nu dea deloc efect. Durata anesteziei este influențată și de ce fel de anestezic a fost folosit. De asemenea, cu cât conținutul de adrenalină este mai mare, cu atât efectul anesteziei este mai lung. Acest efect este specific și pentru pastilele de somn.

picuratoare cu anestezie

Contează la fel de mult și cantitatea de anestezic administrată, cu cât este mai mare doza de anestezic, cu atât durează mai mult anestezia

Contează la fel de mult și cantitatea de anestezic administrată, cu cât este mai mare doza de anestezic, cu atât durează mai mult anestezia. În zona maxilarului superior osul este mai poros și efectul de amorțeală în sine apare destul de repede și sensibilitatea revine și ea rapid, în zona maxilarului inferior osul este mai dens, deci aici amorțeala vine mai greu, dar acest efect durează mai mult.

Ce persoane nu pot administra anestezie care conține adrenalină

Într-o diluție de 1/100000, toți oamenii pot fi utilizați pentru anestezie prin infiltrare și conducere, cu excepția pacienților cu hipersensibilitate la anestezic, cu boli ale sistemului cardiovascular, boală cardiacă ischemică, tahicardie, aritmie, antecedente de infarct miocardic. De asemenea, gravidele, care alăptează și copii nu trebuie să administreze o astfel de anestezie.

medic care administreazi cu seringa anestezie in gingia unei persoane

Mulți factori influențează durata anesteziei, de exemplu tipul de anestezie și corectitudinea anesteziei, precum și calificările medicului

De asemenea, persoanele care suferă de boli cronice ale ficatului și rinichilor, pancreasului sau cu boli cronice ale tractului gastro-intestinal, cu prudență în prezența unui istoric de epilepsie. Toate cele enumerate mai sus sunt principalele contraindicații absolute și relative la administrarea unui anestezic cu un conținut ridicat de adrenalină, acestor pacienți li se administrează anestezice în diluție de 1/200.000 sau fără adrenalină.

Este bine să știi în cât timp se elimină anestezicul din organism deoarece din moment ce simți o senzație de amorțeală, nu trebuie să iei mâncare tare. Această regulă este importantă pentru a nu-ți mușca obrajii și buzele când mesteci, dar se poate bea. Se recomandă să luați o băutură caldă precum apă sau ceai. Astfel, vasele se vor dilata, iar anestezicul va fi excretat rapid din organism. Totuși, după extracția dinților, această metodă nu poate fi folosită, pentru a nu provoca sângerare din alveoliul dintelui extras.

medic care administreazi cu seringa anestezie in gura unei persoane

Dacă injecția este efectuată incorect, anestezicul poate acționa slab sau chiar poate să nu dea deloc efect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024