Sanatate

În cât timp se vindecă pneumonia interstitială? Medicamente prescrise de medici pentru a ameliora rapid simptomele

Publicat: 16 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În cât timp se vindecă pneumonia interstitială Medicamente prescrise de medici pentru a ameliora rapid simptomele
În caz contrar, se prescriu medicamente antiinflamatoare și imunosupresoare

Multe persoane se întreabă în cât timp se vindecă pneumonia interstitială. În ciuda credinței comune că nu orice tuse este un motiv pentru a consulta un medic, acest simptom poate fi un semn de pneumonie interstițială. În cazurile avansate, această boală pune în pericol viața, deoarece afectează alveolele și țesutul parenchimatos conjunctiv cu inflamație.

Începând cu o tuse obișnuită, boala capătă semne din ce în ce mai importante, cum ar fi dificultăți de respirație, dureri în piept și cianoză. Sunt necesare raze X sau o tomografie computerizată pentru a stabili un diagnostic corect. Tratamentul oferă un prognostic favorabil, în funcție de forma bolii și de gradul de fibroză pulmonară.

medic care priveste un rezultat de la rentghen
Acești agenți infecțioși acționează ca factori declanșatori, dar cauzele pneumoniei interstițiale nu sunt pe deplin înțelese

În cât timp se vindecă pneumonia interstitială? Tratament eficient pentru a scăpat de tusea enervantă

Cu cât boala este diagnosticată mai devreme, cu atât tratamentul va fi mai eficient și prognosticul va fi mai bun. Cea mai periculoasă formă a bolii este cea acută. Necesită asistență medicală imediată, cu terapie cu oxigen sau chiar respirație artificială a plămânilor.

În caz contrar, se prescriu medicamente antiinflamatoare și imunosupresoare. Printre acestea se numără medicamente precum glucocorticosteroizi, citostatice, prednisolon, azapriotin și medicamente antifibrotice. De asemenea, puteți administra și vasodilatatoare sau prostaglandine pentru a scăpa de tuse.

medic care priveste un rezultat de la rentghen
Pneumonia interstițială este o inflamație progresivă acută sau cronică a țesutului pulmonar de diferite etiologii

Principala condiție prealabilă pentru un tratament eficient este renunțarea completă la fumat. Medicamentele prescrise trebuie să fie luate strict în conformitate cu instrucțiunile medicului. Sărirea sau schimbarea independentă a regimului de tratament nu numai că nu poate da rezultate, dar poate agrava evoluția bolii.

În cazul în care nu se observă nicio ameliorare în termen de șase luni, tratamentul este considerat ineficient și pacientul este trecut la medicamente mai puternice. Însă, acestea trebuie combinate cu oxigenoterapie și tehnici generale de refacere.

Din ce cauză apare afecțiunea respiratorie? Boli care afectează funcția respiratorie

Pneumonia interstițială este o inflamație progresivă acută sau cronică a țesutului pulmonar de diferite etiologii. Boala este caracterizată printr-o reducere accentuată a funcției respiratorii și prin modificări fibrotice.

Boala ocupă un loc special în pneumologie, deoarece are o evoluție lungă și severă și este adesea fatală din cauza diagnosticului intempestiv și a progresiei modificărilor sclerotice la nivelul plămânilor. Boala poate fi declanșată de micoplasmă, chlamydiae, legionella și pneumociste.

medic care priveste un rezultat de la rentghen
Principala condiție prealabilă pentru un tratament eficient este renunțarea completă la fumat

Acești agenți infecțioși acționează ca factori declanșatori, dar cauzele pneumoniei interstițiale nu sunt pe deplin înțelese. Specialiștii remarcă faptul că o perturbare a homeostaziei imunologice poate fi asociată cu debutul procesului patologic. De asemenea, este identificat un grup de risc potențial, care include fumătorii, pacienți cu infecție HIV și persoane infectate cu HIV/SIDA.

Categoria de persoane menționată mai sus au o imunitate scăzută, prin urmare, forma limfoidă a bolii poate fi combinată cu procese autoimune. Principalul pericol al acestei inflamații este că, din punct de vedere simptomatic, arată ca o pneumonie, dar, de fapt, celulele imunocompetente se acumulează în țesuturi. Astfel, acestea încep să elibereze substanțe dăunătoare, iar în alveole se formează exudat.

Atunci când te întrebi în cât timp se vindecă pneumonia interstitială trebuie să știi și la ce medic să mergi. O particularitate a patologiei este faptul că se preface în alte boli, în timp ce în organism se dezvoltă o afecțiune care pune în pericol viața. Complicațiile care apar în urma evoluției prelungite a bolii pot reduce semnificativ calitatea vieții unei persoane și, în unele cazuri, pot fi chiar fatale.

medic care priveste un rezultat de la rentghen
Cu cât boala este diagnosticată mai devreme, cu atât tratamentul va fi mai eficient
Adauga un comentariu