Terapii alternative

In ce consta terapia cu apa calda

Publicat: 08 mart. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
In ce consta terapia cu apa calda
7

Valoarea terapeutica a apei calde nu este o descoperire noua, aceasta a fost folosita de chinezi, indieni si oameni din alte parti ale tarilor din Asia de Sud-Est.

Apa este elementul cel mai receptiv si prin urmare actioneaza ca un receptor pentru energie. De asemenea, are un numar de proprietati termodinamice distincte. Apa calda stocheaza o cantitate uriasa de energie termica care transfera putere catre organismele cu care vine în contact. Impactul apei asupra organismului si functiile sale sunt puternice si directe.

De ce este apa calda benefica?
Apa calda stimuleaza, ridica usor temperatura corpului dar în acelasi timp relaxeaza muschii, articulatiile si vasele de sange. De asemenea deschide porii, induce transpiratie si poate penetra pielea si muschii destul de profund. Apa calda poate coace de asemenea latent furuncule, abcese sau eruptii cutanate si sa le aduca la suprafata pentru curatare. Apa calda atrage circulatia organismului spre exterior, deschiderea porilor si capilarelor. Cu toate acestea, scufundarea prelungita în apa extrem de fierbinte nu este recomandata.

De ce sa bei un pahar de apa calda cu lamaie, dimineata

Hidroterapia cu apa calda
Hidroterapia cu apa calda este benefica, deoarece printr-un raspuns reflexiv la caldura, corpul creeaza schimbari care ajuta la mentinerea corpului rece, inclusiv dilatarea vaselor de sange pentru a creste fluxul de sange si astfel fluxului sanguin se deplaseaza la nivelul extremitatilor si suprafata pielii si se realizeaza deschiderea porilor, stimularea glandelor sudoripare si relaxarea muschilor.

Baia de apa fierbinte
– O baie scurta va provoca organele sistemului endocrin sa devina mai putin active, în special glanda suprarenala, si poate duce la scaderea tensiunii arteriale. Aceasta produce o stare de relaxare si ajuta la calmarea sistemului nervos. Baile calde sunt adesea folosite pentru relaxare, pentru activarea fluxului de sange, de ajutor în procesul de vindecare, pentru a tonifica organismul, a stimula sistemul imunitar, a atenua leziunile musculare, articulare sau de tesut conjuctiv. În general, o baie calda poate atenua durerile de cap, îmbunatatii somnul si te poate elibera de stres.

– Prin cresterea fluxului de sange în organism, o baie fierbinte ajuta circulatia celulelor albe din sange, care permite sistemului imunitar sa lucreze mai rapid si mai eficient. O baie fierbinte creste productia de endorfine sau calmante ale corpului, care sunt asociate cu euforie si fericire. Endorfinele stimuleaza sistemul imunitar, reduc durerea si ajuta tesuturile sa se vindece mai repede.
– O baie într-o cada cu hidromasaj, înainte de culcare poate facilita tranzitia în somn profund, mai confortabil. Senzatia profunda de relaxare din timpul petrecut într-o cada cu hidromasaj ajuta la eliberarea tensiunii si induce un somn odihnitor.
– Daca ati suferit un accident sau ati avut o interventie chirurgicala recenta, timpul de recuperare poate fi îmbunatatit într-o cada cu hidromasaj. Plutirea si utilizarea flotabilitatii pentru a practica exercitii de mobilitate, impreuna cu întinderea zonei afectate va permite pielii si muschilor sa se refaca si sa se relaxeze. Profesionistii din domeniul medical sugereaza caldura pentru a creste circulatia si ajuta vindecarea. O baie calda într-o cada cu hidromasaj, în special cele echipate cu jeturi calmante, ajuta la cresterea circulatiei sangelui, astfel poate furniza substante nutritive pentru a ajuta ca celulele si tesuturile sa se regenereze.
– Sesiuni regulate de bai fierbinti pastreaza articulatiile în miscare, se restabileste si se pastreaza puterea si flexibilitatea acestora si de asemenea le protejeaza. Pentru milioane de americani cu artrita si alte probleme comune cazile cu hidromasaj ofera ajutor prin slabirea muschilor si reducerea rigiditatii. Zone ale corpului care au suferit de stres sau traume, de asemenea, raspund bine la apa si masaj cu jeturi cu apa calda.
– O baie în cada cu hidromasaj reduce durerea în gat pentru sportivi sau cei raniti în accidente. Cei cu dureri cronice de fibromialgie si sindromul oboselii cronice sunt, de asemenea. Migrenele, tendinita, durerile de spate si de gat, toate pot amelioate prin realizarea regulata a unei bai cu apa fierbinte.

Vaporii fierbinti de apa
– Inhalarea vaporilor de apa calda (abur) are un efect pozitiv asupra plamanilor si poate ajuta infectii respiratorii clare. Aerul umed, cald provoaca dilatarea cailor respiaratorii si creste capacitatea de a elimina flegma si mucusul. În general inhalarea de vapori poate ajuta la o respiratie mai usoara.

Motive nebanuite pentru care trebuie sa bei apa calda in fiecare dimineata

6 proprietati benefice ale apei calde

1. Curata Digestia
O ceasca cu apa calda luata dimineata pe stomacul gol, poate ajuta la curatarea organismului. Apa si alte lichide ajuta la descompunerea alimentelor în stomac si sa pastreze sistemul digestiv pe drumul cel bun.
2. Ajuta la eliminarea constipatiei
Apa potabila foarte calda luata dimineata pe stomacul gol poate ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal si ajuta în constipatie. Stimularea intestinelor cu ajutorul apei calde, va ajuta corpul sa revina înapoi la functionarea normala.
3. Amelioreaza durerea
Apa calda, considerata a fi cel mai puternic remediu al naturii, poate ajuta la atenuarea durerii de cap provenite în timpul menstruatiei. Caldura de la apa calda este cunoscuta de a avea un efect calmant si linistitor pt muschii abdominali, care pot oferi un ajutor instant pentru crampe si spasme musculare.
4. Ajuta la pierderea în greutate
Daca sunteti pe o dieta, sunt sanse sa fii auzit ca un pahar de apa calda baut dimineata poate ajuta la pierderea în greutate. Apa calda creste temperatura corpului, care, prin urmare creste rata metabolica. O crestere a ratei metabolice permite organismului sa arda mai multe calorii. Acesta va poate ajuta, de asemenea, tractul gastro-intestinal si rinichii sa functioneze mai bine.
5. Îmbunatateste circulatia sangelui
Depozitele de grasime din organism sunt eliminate, împreuna cu acumularea depozitelor în sistemul nervos, atunci cand se bea un pahar de apa calda. Apa fierbinte este absorbita în sistemul circulator si calatoreste de-a lungul intregului organism, eliminand circulatia proasta a sangelui. Caldura suplimentara ajuta la deschiderea diferitelor canale de circulatie, la dizolvarea impuritatilor acumulate si spalarea lor din organism.
6. Opreste îmbatranirea prematura
Prezenta toxinelor din organism poate duce la îmbatranirea rapida, dar apa calda poate ajuta la curatarea organismului de aceste toxine, în timp ce repara celulele pielii pentru a le creste elasticitatea.

Adauga un comentariu