Titlurile zilei

În noroi până la gât! Pe drumurile din comuna Țibana se merge cu papuci de schimb și cu cei mici în spate: „Am ajuns de râsul curcilor!” – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 10 dec. 2022
_____ Vizualizări 14 Comentarii
În noroi până la gât Pe drumurile din comuna Țibana se merge cu papuci de schimb și cu cei mici în spate Am ajuns de râsul curcilor  GALERIE FOTOVIDEO
În satul Gârbești se merge cu copiii în spate din cauza noroiului de pe drumuri

Drumurile din comuna Țibana sunt pline de noroi, șanțuri și apă. Lucrările la conducta de canalizare au distrus complet străzile. Asfaltarea și accesul la canalizare se realizează în anumite locuri, pe bucăți și pe zone. Sătenii din satul Gârbești au nevoie de papuci de schimb atunci când pleacă de acasă. Mașinile rămân împotmolite, iar copiii sunt cărați în spate. Administrația locală nu oferă niciun punct de vedere și nici nu are soluții

La doar 50 km de municipiul Iași se află una dintre comunele în care administrația social-democrată își face de cap. Gheorghe Rotaru este primar al comunei Țibana încă din 2012. În toții anii petrecuți la conducerea unității administrative, acesta și-a urmărit propriile interese, lăsând nevoile comunității în voia sorții.

În prezent, drumurile ce străbat comuna sunt într-o stare jalnică. Cetățenii sunt nevoiți să își care copiii în spate sau să își ia papuci de schimb atunci când trebuie să se deplaseze pe drumurile din comună.

persoana imbracata sport
Primarul comunei Țibana cunoaște situația drumurilor din comună

Localnic: „Când plec de acasă am nevoie de papuci de schimb”

masina neagra pe drum de tara plin de noroi
Sătenii au nevoie de papuci de schimb atunci când merg pe drumurile din comună

Locuitorii din satul Gârbești, comuna Țibana, se află în pragul disperării. Drumurile din sat sunt total impracticabile. Deși anumite porțiuni de drum au fost asfaltate, cei ce locuiesc pe strada Pădurii din satul Gârbești nu au beneficiat de acest „lux”, numit asfalt.

„Drumul era pietruit, dar au venit cei cu canalizarea și au făcut dezastru! Este jale ce este aici! Primarul a asfaltat doar jumătate de uliță, iar noi stăm mai în deal și nu beneficiem nici de canalizare, nici de asfalt. Sunt operat la un picior și îmi rămân papucii în glod. Noroiul este imens!

Când plec de acasă am nevoie de papuci de schimb. Este plin de noroi, șanțuri imense și glod până la gât. Cei ce au pus țeava de canalizare au făcut o lucrare de doi lei. Porțiunea respectivă de drum s-a surpat”, afirmă un localnic din satul Gârbești.

Problema drumurilor din sat este veche. Mai mulți cetățeni i-au comunicat primarului, însă acesta a ridicat din umeri, a spus că se mai gândește și că poate va găsi o soluție, a mai precizat un alt localnic.

În iarna trecută, deszăpezirea s-a efectuat în același mod, pe porțiuni de drum. Câțiva săteni din Gârbești au fost nevoiți să își facă singuri drum prin nămeți. Aceștia au povestit cum au ieșit de la mic la mare, cu lopețile în mână, pentru a face un drum de acces prin zăpadă.

masina cu roata in noroi
Mașinile se împotmolesc în noroi

Drumurile din comuna Țibana sunt pline de noroi

drum de tara plin de noroi
Drumurile sunt pline de gropi, noroi și apă

Gheorghe Rotaru a fost agresat în anul 2021 de către un localnic al comunei Țibana, din cauza noroiului. Primarul ar fi rămas fără dinți în gură în urma agresiunii suferite. Incidentul a ajuns pe masa anchetatorilor, iar Gheorghe Rotaru a cheltuit 2.000 de euro pentru a-și reface dantura.

„Suntem bătaia de joc a primarului. Nu am pomenit așa ceva! Nu este nimeni disponibil să ofere o informație și nici nu ai pe cine trage la răspundere. Eu am o vârstă și am ajuns să stau să mă uit la ce se întâmplă și să nu înțeleg nimic. Merg cu papuci de schimb în plasă. Văd mame cum își cară copiii în spate când îi duc la școală. Am ajuns de râsul curcilor”, declară un bătrân din satul Gârbești.

Reporterii BZI au dorit să afle un punct de vedere de la primarul comunei Țibana, Gheorghe Rotaru. Acesta a răspuns, dar a închis telefonul după ce a auzit din partea cărei publicații este contactat. Ulterior a refuzat să mai răspundă apelurilor telefonice.

O situație asemănătoare se regăsește și în comuna Movileni. Drumurile sunt pline de noroi, localnicii au nevoie de cizme de cauciuc pentru a se deplasa, dar primarul consideră că oamenii exagerează în mod voluntar. Cert este că drumurile din comuna Țibana sunt abandonate de cei de la conducerea primăriei.

Comentarii
  • Rotaru Gheorghe, primarul comunei Tibana, are dosarul penal in sertarul procuroarei Adina Bocai. Aceasta procuroare i s-au dat recent atribuțiuni de cercetare ale magistraților. Oare CSM si implicit Inspecția Judiciara stiu ?

  • Rotarule, vezi poate dau canadienii ceva bani ca doar nu le-ai facut jocurie gratis? Poate le gasesti ceva copii de cumparat pe la Tibana ca Marineata nu mai face!

  • Frate, greu cu votul la oras, dar mai greu cu votul la sat, la tara.
    Intr-un fel aveti ceea ce ati votat, intraltul .. mi-e mila de voi.
    Se stie ca treaba in judet pleaca de la Consiliul Judetean, unde am avut numai petarde de presedinti, gen Popa, Alexe. Dar si primariile din judet au oarecum vina lor, desi, alocarile de fonduri sunt cum sunt. Sunt primari care se descurca, sunt primari care o freaca la rece.

  • Balastul si piatra cumparate cu banii primăriei Tibana, sunt vândute de primarul Rotaru Gheorghe iar banii sunt încasați de acesta, pe persoana fizica . Cum sa cumperi 96 masini cu piatra si sa treci in factura , la unitatea de masura , o bucata 276.000 lei si sa ramai in libertate.

  • Si ne miram ca Austria si Olanda ne arata cu degetul? Suntem cu 100 de ani in urma lor. Asfalt nu, canalizare nu, apa curenta nu, scoli nu, spitale nu….. hai sa ne uitam in oglinda ….. la putere numai smecheri…..

  • Avem cel mai bun primar din Romania ,îl vom vota pe viață,asa vrem noi să trăim,eeeeee,ce oameni??vrem noroi,wc în curte,mizerie si viața de grajd.
    Don primar nu puneți la suflet,noi vă iubim si o sa va votăm mereu mereu mereu.traiasca Primarul,glodul si PSD.

Adauga un comentariu