Titlurile zilei

În numai două luni, tinerii care și-au pierdut casa într-un incendiu și-au văzut visul cu ochii! După articolul din BZI, zeci de ieșeni i-au ajutat să-și reconstruiască căminul mistuit de flăcări!

Publicat: 30 nov. 2020
În numai două luni, familia Ioniță a reușit să-și reclădească casa arsă din temelii, iar visul lor nu ar fi devenit realitate fără ajutorul a zeci de ieșeni care s-au mobilizat
Cum arăta casa familiei Ioniță după incendiu și cum arată acum

Familia Ioniță și-a văzut visul cu ochii. În numai două luni au reușit să-și reclădească casa mistuită de flăcări. Nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul zecilor de ieșeni care au pus mână de la mână și i-au ajutat. În câteva săptămâni, Irina și Răzvan, împreună cu cei trei copii ai lor, se vor putea muta în căsuța lor

După două luni de muncă asiduă, cu lacrimi în ochi, cu speranță și ajutor din partea oamenilor, Irina și Răzvan și-au reclădit căsuța mistuită de flăcări. În data de 7 octombrie, redactorii BZI au prezentat cazul celor doi tineri care au adunat ban cu ban timp de 10 ani ca să-și construiască casa visurilor, dar în trei ore au pierdut totul. Un incendiu provocat de un fir de electricitate le-a ars casa împreună cu toate bunurile pentru care au muncit din greu. În acel moment, cei doi tineri, oripilați de toate cele întâmplate, nu au sperat că se vor mai muta prea curând în cuibușorul lor. Din fericire însă, zeci de oameni s-au mobilizat și i-au ajutat să-și reclădească casa. Unii au trimis bani, alții au donat materiale de construcție, tablă pentru acoperiș, geamuri și uși, iar alții au donat haine. Bucuria lor este greu de descris.

Răzvan: „Nu ne-am așteptat nicio secundă că vom avea parte de atât de mult ajutor din partea oamenilor”

Dar din dar se face Rai, iar Raiul pentru acești tineri a însemnat căminul lor, căsuța la care au muncit din greu timp de 10 ani. În ultimele două luni, Irina și Răzvan Ioniță, împreună cu cei trei copii ai lor, au fost parte a unui miracol. După ce căsuța lor a luat foc, zeci de oameni din țară, dar și străinătate i-au ajutat să-și reclădească casa. Nimeni nu s-a așteptat că în doar două luni casa lor va arăta ca înainte de incendiu. Casa lor din satul Scopoșeni, comuna Horlești din Județul Iași arată acum aproape ca înainte de incendiu.

„Nu avem cuvinte suficiente pentru a putea mulțumi tuturor celor care ne-au ajutat să ne reconstruim casa. Nu ne-am aștepat nicio secundă că vom avea parte de atât de mult ajutor din partea oamenilor. Au fost două luni grele, două luni în care am muncit de dimineață până seara, pentru a putea fi siguri că cei trei copii ai noștri se vor putea bucura de căminul lor cât mai curând. Am rămas extrem de surprinși să vedem cum aproape în fiecare zi primeam bani pe card, primeam materiale de construcție, haine și alimente”, spune Răzvan Ioniță.

Irina: „După ce ne-a ars casa, ne-am gândit că nu o vom putea lua de la capăt”

Irina și Răzvan au muncit 10 ani în Spania pentru a-și construi casa. Nu și-au permis vacanțe de lux și au adunat ban cu ban ca să-i trimită în țară pentru construirea căminului lor. Iată că munca lor de 10 ani a fost acoperită de ajutorul oamenilor cu suflet mare care s-au oferit să-i ajute.

„După ce ne-a ars casa, ne-am gândit că nu o vom putea lua de la capăt. Știind cât de mult am fost nevoiți să muncim ca să o construim, ne-am gândit că nu vom mai reuși vreodată să ne mutăm din nou în ea. Ne uitam la căsuța noastră arsă și puteam doar să plângem. La scurt timp după ce BZI a făcut publică povestea noastră, am început să primim telefoane de la oameni care voiau să ne ajute, dar și bani pe card. Totodată, veneau oameni la noi la poartă și ne aduceau haine, alimente, materiale. Foarte mulți apropiați au fost alături de noi și ne spuneau: «Lasă că va fi bine», dar noi știam că singuri nu vom putea face față”, spune Irina Ioniță.

Alex, Mikel și Asir abia așteaptă să adoarmă în căminul lor mult iubit

„Am pierdut totul, totul! Niciodată nu vom mai avea ceea ce am avut!”, spune Irina redactorilor BZI în urmă cu două luni de zile, la scurt timp după ce i-a ars casa.

Astăzi însă, nu-și încape în piele de bucurie. A fost pe șantier în fiecare oră a zilei și a văzut cu ochii ei ce înseamnă ajutorul primit din partea oamenilor. Copiii lor abia așteaptă să se mute în căsuța lor mult iubită. Din noaptea în care casa le-a luat foc, familia Ioniță locuiește într-o odăiță oferită de un vecin.

„Copilașii noștri abia așteaptă să se mute înapoi în casă. Vă dați seama că s-au învățat să aibă spațiul lor, să se bucure de căminul lor. Am primit din străinătate, de la oameni care ne-au aflat povestea, pachete cu hăinuțe pentru copii. Fiul nostru cel mare învață de acasă. Pentru că nu am avut bani de tabletă sau de telefon, profesoara lui îi trimite săptămânal temele. Ne-om așeza noi cu toate”, mai spune Irina.

Zeci de mii de lei au intrat în contul familiei Ioniță. Banii au fost trimiși de oameni pe care nu i-au întâlnit niciodată

În cele două luni de zile de la incendiul care a transformat în scrum casa familiei Ioniță, zeci de oameni s-au oferit să-i ajute. Redactorii BZI au făcut o pagină de facebook prin intermediul căreia oamenii cu suflet mare au aflat detaliile contului bancar al familiei Ioniță și au putut să doneze bani. Alții au cerut adresa locuinței lor pentru a le trimite diverse materiale de construcții.

„Am primit tablă de la Caretta pentru acoperiș, de la Primăria comunei Horlești am primit nisip, saci de materiale de construcții. De la oameni am primit pe card 27.000 de lei și astfel am putut cumpăra gresie, faianță și parchet. De la frații Cogeanu, două persoane din comuna noastră care dețin o firmă de tâmplărie, am primit trei uși pentru exterior și șapte geamuri. Ne-au ajutat enorm și asta pentru că acestea au prețurile extrem de ridicate. Mâna de lucru a fost foarte scumpă și pentru asta am cheltuit foarte mulți bani. Acum mai avem de pus gresia, parchetul și faianța și să mai facem finisaje în interior”, adaugă Ionuț.

Visul familiei Ioniță nu ar fi putut deveni realitate fără ajutorul vostru!

Familia Ioniță mai are nevoie de mobilă pentru a se putea muta în căsuța lor. Oamenii cu suflet mare sunt în continuare încurajați să doneze pentru Irina, Răzvan și cei trei copii ai lor. Familia Ioniță locuiește în sat Scopoșeni, comuna Horlești din Județul Iași, pe strada Crângul Mieilor nr. 14. Număr de telefon: 0763.841.991, contul bancar: RO21BRDE240SV50712112400, cu numele Răzvan Iulian Ioniță. Împreună am demonstrat că și oamenii pot face miracole. Familia Ioniță vă mulțumește din tot sufletul pentru tot ajutorul de care ați dat dovadă până acum.

Comentarii
Adauga un comentariu