Eveniment-Social

În premieră națională, o campanie dedicată prevenției bolilor la animalele de companie va fi organizată de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Publicat: 23 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În premieră națională o campanie dedicată prevenției bolilor la animalele de companie va fi organizată de Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad din Iași
Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" din Iași, prin Compartimentul de Urgențe, organizează, în premieră națională, o lună dedicată prevenției.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași derulează, pentru prima dată în țară, o campanie dedicată prevenției bolilor la animalele de companie. Din grijă pentru animale, pentru sănătatea acestora, campania denumită sugestiv „USV CU Tine” va avea atenția îndreptată pe prevenție

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, prin Compartimentul de Urgențe, organizează, în premieră națională, o lună dedicată prevenției. Este vorba despre profilaxia atât de necesară în cazul animalelor mici, de companie. Din grijă pentru animale, pentru sănătatea acestora, campania denumită sugestiv „USV CU Tine” va avea atenția îndreptată pe prevenție. Personalul Compartimentului de Urgențe format atât din cadre didactice, cât și din doctoranzi – medici veterinari, alături de Clinicile Facultății de Medicină Veterinară a USVIași, vor realiza toate aceste activități în mod gratuit. Tot ceea ce trebuie să facă proprietarii de animale este să programeze animalele de companie la numerele de telefon: 0752310672, 0756027879 ori la 0232407362.

Clinica de Boli Infecțioase va oferi imunizare prin vaccinarea câinilor și a pisicilor

Astfel, Clinica de Boli Infecțioase va oferi imunizare prin vaccinarea câinilor și a pisicilor, Clinica de Boli Parazitare va efectua un screening pentru depistarea indivizilor cu microfilarii și a celor cu Giardia. Pe de altă parte, Clinica Medicală, împreună cu Serviciul de Cardiologie și Serviciul de Neurologie, vor efectua un screening pentru depistarea insuficienței renale, a sindromului de disfuncție cognitivă, a hipertensiunii arteriale la animalele geriatrice. În plus, se va desfășura și o evaluare a pacienților diagnosticați cu epilepsie idiopatică.

Sunt aproape opt luni de când Compartimentul de Urgențe s-a deschis la USVIași

Sunt aproape opt luni de când Compartimentul de Urgențe s-a deschis la USVIași.

„Trebuie spus că, de aproape opt luni de când Compartimentul de Urgențe s-a deschis, sunt aproape 4.000 de cazuri pe care le-am primit zi și noapte, 24 din 24, 7 zile din 7, și ne-am bucurat că am putut fi de ajutor fiecărui pacient în parte. Însă, o parte din cazuri ar fi putut fi prevenite. Uneori, sunt modificări atât de subtile care nu sunt observate de proprietar, dar sunt foarte sugestive pentru medicul veterinar.

De aceea, ne-am gândit să schimbăm modul în care acționăm, să trecem bariera și să venim în întâmpinarea sau să lucrăm împreună cu proprietarii ca să depistăm timpuriu cazurile. Universitatea pornește o campanie îndreptată spre fiecare proprietar de câine, de pisică, indiferent de vârstă, o campanie ce va ține o lună și în care scopul nostru este să prevenim”, a declarat conf. univ. dr. Mihai Musteață, coordonatorul Compartimentului de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară a USVIași.

Adauga un comentariu