Local

În ultimele 24 de ore, la Iași s-au înregistrat 13 decese provocate de COVID-19. Crește alarmant numărul elevilor infectați cu noul coronavirus. 83 de persoane sunt internate la terapie intensivă

Publicat: 05 oct. 2021
Ambulanțele în curtea spitalului de boli infecțioase și virusul
Zeci de pacienți infectați așteaptă în curtea spitalului să fie preluați

Peste 400 de noi cazuri în ultimele 24 de ore în Iași! Din cauza numărului foarte mare de infectări, incidența în municipiul Iași a depășit 6 la mie, intrând în scenariul roșu. De la debutul pandemiei și până ieri, 4 octombrie 2021, pe raza județului Iași au fost confirmate peste 50.000 de persoane infectate. Tot ieri, au fost înregistrate 13 noi decese în rândul persoanelor infectate

Ieri, 4 octombrie 2021, au fost înregistrate peste 400 de noi cazuri de infectare în județul Iași. Sâmbătă, 2 octombrie 2021, și duminică, 3 octombrie 2021, au fost două zile negre pentru medicii din Iași. Tot mai mulți pacienți infectați ajungeau cu ambulanțele în curțile spitalelor și au fost nevoiți să aștepte pentru că nu mai exista niciun pat liber. Medicii au fost în alertă și au fost nevoiți să administreze oxigen pacienților direct pe scaun. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate peste 50.000 de cazuri, 420 fiind raportate în ultimele 24 de ore. Ieri, 4 octombrie 2021, erau internați peste 600 de pacienți, iar 83 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave.

Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 17 paturi, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 17, care este spital exclusiv COVID-19. La Spitalul Municipal Pașcani – șase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – șase, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 13, Spitalul Clinic CF Iași – șapte; Spitalul de Recuperare Iași – șase; Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – patru. Tot ieri, au fost externați 31 de pacienți. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.070 în județul Iași. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 13 noi decese în rândul persoanelor infectate. Aceștia sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI.

Peste 20 de focare depistate în Iași de la debutul valului 4

De pe data de 23 august 2021 și până ieri, în județul Iași au fost depistate peste 20 focare în mai multe spitale, o mănăstire și la Drecția Generală de Asistență și Protecția Copilului Iași (DGASPC) și la mai multe centre rezidențiale, de recuperare și de bătrâni. Ieri, în județul Iași au fost depistate două noi focare COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat ieri apariția unui focar la Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași, mai exact la Laboratorul de analize medicale, unde trei cadre medicale au fost depistate pozitiv COVID-19. În acest caz s-au luat următoarele măsuri: toți pozitivii sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie.

Bilanț înfiorător al infectărilor în rândul școlarilor

Ieri au fost raportați peste 500 de elevi și 29 preșcolari/ antepreșcolari infectați! Așa arată bilanțul infectărilor în rândul școlarilor după primele săptămâni de la începerea anului 2021-2022. Dintre cei 575 elevi infectați, 114 sunt din clasele I-IV, 456 – clasele V-VIII, patru la școala postliceală și unul la școala profesională. În cazul cadrelor didactice, 136 sunt confirmate, 32 de cazuri fiind la personal didactic auxiliar/ personal nedidactic. Aproximativ 180 de grupe de învățământ preșcolar, primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus și 291 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal au cursuri suspendate. Grădinița cu Program Normal Lețcani, Iași și Grădinița cu Program Normal Hârlău au cursurile suspendate. În unitățile școlare menționate s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate; igienizarea și dezinfecția spațiilor unităților școlare (clase, holuri, toalete); reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul măștii de protecie.

Comentarii
Adauga un comentariu