Eveniment-Social

Inaugurarea corpului O al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Astăzi, 7 martie 2024 are loc evenimentul de inaugurare a Corpului O al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Întrucât se afla într-o stare avansată de degradare,imobilul construit în anul 1924 a fost restaurat cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul proiectului Consolidarea şi refunctionalizarea clădirii Corpului O a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu o valoare totală de 14.524.034,78 lei.

Implementat în perioada 2017-2023, proiectul şi-a propus valorificarea potenţialului clădirii cu o suprafaţă construită de 708 mp, prin lucrări de reabilitare, modernizare şi prin dotarea spaţiilor în vederea înfiintării unei biblioteci moderne, care să adune fondul de carte al bibliotecilor facultăților într-un singur spatiu.

IPS Teofan realizează slujba de sfințire.

„Momentul de astăzi pentru mine este un moment deosebit. Pentru ca în octombrie 2016 eram la începutului primului mandat și inauguram o librărie a universității în corpul B. Ne aflăm la inaugurarea acelei librării și spuneam astfel “îi propun domnul primar un parteneriat ce vizează o colo variate mai strânsă care să implice sprijinul specialiștilor din municipalitate. Îi mai propun să construim o bibliotecă modernă pentru UAIC, iar domnul primar spunea ca împreună vom realiza asta”. Clădirea dată din 1924 fiind cămin pentru fete, ulterior și-a schimbat destinația în spațiu didactic, timpul și a pus amprenta asupra imobilului și nu mai prezența siguranță în folosită moment în care a fost închis.

În 2016 am demarat procedurile pentru a înființa această bibliotecă. Toate procedurile cu avizele, autorizațiile, le-am demarat împreună cu specialiștii noștri din Universitate.

Am depus proiectul la ADR NORD EST, valoarea proeiectului, 14 milioane 500 de mii de lei. ADR NORD EST a considerat că este necesară reabilitarea.

În decembrie 2020 a fost lansată licitația de execuție a bibliotecii și astăzi ne aflăm la momentul de inaugurare.

Biblioteca va găzdui bibliotecii fac de litere și istorie care se află în vecinătate intr un imobil care nu are condițiile cele mai bune de funcționare. La etajul 2 istorie, la 1 litere și la parter alocată Facultății de Fizică”, a spus Tudorel Toader, rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Adauga un comentariu