Economic Local

Încă o încercare pentru ocuparea unui post de secretar de comună, în județul Iași. Primar: „Poate o da Domnu'”

Publicat: 11 feb. 2020

Pe data de 16 martie, Primăria comunei Tansa organizează un concurs pentru ocuparea funcției de secretar al localității. Deocamdată, interimatul este asigurat de către Mihaela Mardare. În funcție de rezultatele la proba scrisă, candidații vor susține și un interviu. „Condiții de participare: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în specializarea științelor juridice, administrative sau științe politice, studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, minimum 5 ani”, se arată în anunțul Primăriei.

Primarul: „Nu a fost cu noroc”

Anul trecut, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a organizat concursul pentru ocuparea postului de secretar. În urma selecției dosarelor, s-a calificat Gheorghe Ciubotaru, care a îndeplinit condițiile de participare. Dosarul Mihaelei Mardare a fost respins. Însă, Ciubotaru a fost declarat «respins» după ce a obținut la proba scrisă 37,72 puncte dintr-un total de 100. La o procedură anterioară, Aurelian-Constantin Mardare a fost respins după ce a obținut 8,1 puncte dintr-un total de 100.

„Acum se poate organiza concursul și la primărie, cu un delegat de la Prefectura Iași. Au mai fost concursuri, dar nu a fost cu noroc. Ultimul candidat era venit de prin Focșani. Nu știu, învățau, nu învățau. Poate o da Domnu’ să ia cineva concursul. Doamna Mardare este delegată cu atribuții de secretar. Dumneaei este la Starea Civilă. Noi am fost obligați să scoatem la concurs din șase în șase luni”, a precizat primarul Daniel Voinescu.loading...

Adauga un comentariu