Titlurile zilei

Încă o numire politică și un concurs dat pe ascuns pentru un post de conducere la Iași. Șefii PSD Bacău își premiază aghiotanții cu poziții de lider – GALERIE FOTO

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Încă o numire politică și un concurs dat pe ascuns pentru un post de conducere la Iași. Șefii PSD Bacău își premiază aghiotanții cu poziții de lider  GALERIE FOTO
Un nou director de la Iași a fost impus de o organizație PSD din zona Moldovei

Un nou director la o entitate din județul Iași a fost impus de organizația PSD Bacău. Filiala condusă de europarlamentarul PSD Dragoș Benea a promovat un om într-o structură care beneficiază de finanțare de la toate județele din regiune, Asociația de Dezoltare Intercomunitară Euronest. Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, dovedește din nou că preferă să stea preș în fața liderilor partidului din zona Moldovei pentru a-și urmări doar interesul personal.

Un concurs organizat în cel mai mare secret pentru un post de conducere la o entitate din Iași a fost luat de un necunoscut din județul Bacău. Postul de director adjunct de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest a fost obținut de George Bogdan Pleșca, consilier județean PSD Bacău. Totul s-a derulat însă în spatele ușilor închise, în ciuda faptului că Euronest este o asociație care beneficiază de finanțare din bugetele consiliilor județene din Regiunea de Nord-Est. George Bogdan Pleșca a fost unic candidat la funcția de director adjunct de la Euronest.

Un director nou de la Iași a fost impus de PSD!

După cum era de așteptat, concursul a fost luat de George Bogdan Pleșca, actual ales județean PSD Bacău și fost candidat la Primăria comunei Măgura din județul vecin. Practic, postul a fost luat de organizația PSD Bacău, una mult mai influentă decât cea de la Iași. Filiala băcăuană a PSD este condusă de europarlamentarul Dragoș Benea, un lider mai influent în zona Moldovei decât senatorul Maricel Popa, cel care pierde funcții de directori regionali pe bandă rulantă. Astfel, senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, dovedește din nou că preferă să stea preș în fața liderilor partidului din zona Moldovei pentru a-și urmări doar interesul personal, în detrimentul locuitorilor județului.

Concurs desfășurat în cel mai mare secret! Informațiile au fost ascunse de conducerea Euronest

Concursul pentru postul de director adjunct al Asociației Euronest s-a organizat și desfășurat în cel mai mare secret.  Informațiile au fost minimale, tocmai pentru a nu fi probleme. Cei de la Euronest au anonimizat informațiile pentru ca nimeni să nu știe cine este cel care a depus dosarul și care apoi a luat probele. Concursul a fost inițiat în luna aprilie 2022. Inițial un prim dosar de candidatură a fost respins, concursul fiind reluat în luna mai 2022 cu George Bogdan Pleșca drept unic candidat. Consilierul județean PSD a luat 81,4 puncte la proba scrisă și 98,4 puncte la proba interviului, fiind declarat admis. Alina Popa, directorul Euronest , o apropiată a lui Maricel Popa, a refuzat să ofere detalii despre acest concurs.

„Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul instituției. Informațiile sunt conform legii. La revedere”, a spus Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare intercomunitară Euronest.

Secret total în jurul funcției luate de pesedistul de la Bacău

Deși este cotizant la ADI Euronest, președintele CJ Bacău, Valentin Ivancia, a refuzat și el să dea detalii despre cum a ajuns George Bogdan Pleșca pe funcția respectivă.

„Nu știu despre ce este vorba. De ce mă întrebați pe mine despre asta? Este posibil să fie un consilier județean de la Bacău. Întrebați direct la Asociația Euronest”, a precizat Valentin Ivancia, președintele Consiliului Județean Bacău.

Asociația Euronest este implicată în cel mai mare scandal din ultimii ani de la Iași, achiziția spitalului mobil de la Lețcani, pentru care s-au cheltuit peste 13 milioane de euro și care este cercetată de procurorii anticorupție.

Noul director adjunct de la Euronest neagă implicarea PSD

În schimb, noul director adjunct de la Asociația Euronest a susținut că a vizat postul ca o oportunitate de dezvoltare.

„Este o oportunitate foarte mare de a face lucrurile palpabil pentru județele din Euronest. Putem lucra foarte bine pentru a dezvolta regiunea. Am văzut postul, m-am înscris și l-am luat. Mi-am depus dosarul și așa am luat postul. Nu știu foarte bine situația de la Euronest și problemele anterioare, dar cred că Asociația va contribui foarte mult în ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene în Regiunea de Nord-Est. Sunt proiecte benefice făcute prin această asociație”, a precizat George Bogdan Pleșca.

Acesta a menționat că funcția sa politică nu a avut vreo implicare în toată situația.

„Nu are nicio obligație una cu cealaltă. Nu m-a impus PSD pentru acest post”, a mai spus George Bogdan Pleșca.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere și de la Dragoș Benea, liderul PSD Bacău, însă acesta nu a putut fi contactat telefonic.

Cine este noul șef de la Asociația Euronest? Soția sa lucrează la Iași

Proaspătul director adjunct al Asociației Euronest este consilier județean PSD și a fost candidatul partidului la funcția de primar al comunei Măgura din județul Bacău. Până recent a fost membru PNL Bacău, fiind și președinte al tineretului liberal din județul vecin. După ce a trecut la PSD s-au invit însă alte oportunități. Conform declarației de avere, noul director adjunct de la Euronest  nu deține case sau terenuri, are în proprietate un autoturism marca Skoda, fabricat în anul 2017, și nu are conturi bancare sau datorii. Este director comercial la firma Demeco SRL Bacău, firmă care are ca obiect de activitate incinerarea deșeurilor, de unde a ridicat 36 mii lei în cursul anului 2020. George Bogdan Pleșca avea deja legături cu Iașul. Soția sa, Elena Silvia Pleșca, este angajata Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași, creat prin asocierea celor două agenții de dezvoltare regională din zona de graniță a României cu Republica Moldova: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

De pe acest post a ridicat 67.200 lei în 2020. George Bogdan Pleșca nu este primul director de la Iași impus de alte organizații PSD din zona Moldovei.

Comentarii
  • aragazel cap de otel……ce dreaqq sa ii ceri lu’ asta?el are in cap doar chefuri,baute si mai putina administratie pentru iasi si comunitatile din jurul iasului….il doare la po…pic

  • StieAragazel cum sa-si ajute prietenii, gen Berea.
    Alinuta popa, de asemenea, intareste parteneriatul cu unul din finantatori, biroul transfrontalier, unde are asigurate ceva proiecte, sa mai pape ceva mai consistent daca tot este nevasta omului acolo.si uite asa, cumetriile au umplut acest oras, ramanand in urma marilor orase din aceasta tara.rusine iasule

  • Capetelor de creta care comentati
    Ca sa intelegeti axa euronest-biroul transfrontalier-plesca, si cum a ajuns asta acolo,vedeti unde are sediul una din firmele directorului de la biroul transfrontalier…nu va deplasati, in perete cu euronest.

  • De 32 de ani mafiotii PSD si PNL fac aceleasi mag@rii, fura de rup (pana se prabusesc chiar si podurile), isi numesc politrucii, amantele, copiii, „animalele politice”, chelneritele etc in toate functiile de conducere, Romania e distrusa de tic@losii astia, dar tot cu ei voteaza! :)))

  • Aceste javrei inculte nesimtite protejate de instatii tin aceasta tara in sclavie cu ajutorul tradatorilor din servicii secrete .MA PUTETI DA IN JUDECATA AM UN SALARIU MIZER ,CU O MAMA BOLNAVA UN TATA PRALIZAT O SOTIE CARE MA IUBESTE SI UN COPIL CARE CAND AL VAD IMI VINE PT BINELE LUI SA VA BAG LA CARCARE PE TOTI PE VIATA .SA VA DEA DUMNEZEU BOLI SI RAU CAT ATI DAT VOI RAU ACESTUI POPOR.nu va e rusine pensionari la la 46 de ani cu 1500 de euro subofiter SRI . PT VOI MUNCESC SA VATINA IN SPATE 10 INSI IAR PT IN JUDECATOR CORUPT 112 OAMENI …..

Adauga un comentariu